Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Ένα βιωματικό σεμινάριο ζωής που διδάσκει τη σωτηρία των συνανθρώπων μας, σε περίπτωση κινδύνου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι εργαζόμενοι της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου τ.έ.
   Τους Εθελοντές Σαμαρείτες καλωσόρισε στο Ίδρυμα ο Γενικός Διευθυντής αυτού, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο οποίος ανέφερε τη σπουδαία ευαγγελική παραβολή του «Καλού Σαμαρείτη», αναλύοντας παράλληλα την έννοια του πλησίον, αλλά και πως η αλληλεγγύη αποτελεί τη βάση της χριστιανικής διδασκαλίας, ως στοιχείο προσφοράς προς τον συνάνθρωπο χωρίς διακρίσεις.
     Οι συμμετέχοντες έλαβαν χρήσιμη εκπαίδευση από τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Τμήμα Κισάμου), καθώς παρακολούθησαν τη διαδικασία των Πρώτων Βοηθειών, αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης εκτάκτων περιπτώσεων, όπως ο σωστός τρόπος κλήσης άμεσης βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η απώλεια αισθήσεων, η πνιγμονή κ.ά.
     Το Σεμινάριο πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Τμήματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Στέφανος Καπής, η Υπαρχηγός Α΄ κα Ευτυχία Τζινευράκη και οι δύο Εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, κ. Ιωάννης Κατσικογιάννης και κα Χρυσούλα Παντελάκη.
     Αξίζει δε να σημειωθεί πως το Τμήμα Κισάμου του Ε.Ε.Σ αποτελείται από το Τμήμα Νοσηλευτικής και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών, ενώ Πρόεδρος του Τμήματος είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.
     Ευχαριστούμε το Τοπικό Τμήμα Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη διδασκαλία της πολύτιμης αυτής γνώσης, η οποία θα στηρίξει την προσφορά και το έργο του Ιδρύματος και θα αποβεί σωτήρια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: