Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ

Ο Κώστας Ντουντουλάκη μου έστειλε ένα μήνυμα σχετικά με ένα γνωστό -άγνωστο μνημείο της περιοχής μας. Το μνημείο του πιλότου της ΡΑΦ στο Στόμιο. Γράφει λοιπόν:
Περιοχή Στόμιου δίπλα στα Λιβάδια, κοντά στην Χρυσοσκαλίτισσα.
 - Εκεί που είναι η μαρμάρινη πλάκα είναι θαμμένη (όπως ζήτησε αυτός) η στάχτη του Άγγλου πιλότου Σέρελι και εντοιχισμένο κάτω μπροστά της ένα τεμάχιο του πιλοτηρίου του αεροπλάνου του που έκανε αναγκαστική προσγείωση στην παραλία αυτή στον πόλεμο, και μετά τον έκρυψαν και τον φρόντιζαν με κίνδυνο της ζωής τους κάτοικοι της περιοχής.
Γιαυτό και αγάπησε παθιασμένα την Κρήτη και ειδικά τους ανθρώπους τα ήθη και την ανθρωπιά των κατοίκων την περιοχής αυτής.
Επιβάλλεται ο Δήμος Κισάμου να στήσει ένα πιο διακριτό από τους χιλιάδες επισκέπτες ή περαστικούς της περιοχής μνημείο εκεί. Γιατί αυτό τιμά την ανθρωπιά, την αυτοθυσία και την φιλοξενία των Κρητικών πάνω απ΄όλα...

Το blog έχει γράψει δυο φορές για το μνημείο καθώς και για την ιστορία του Ε.D. CERPLY αλλά και του αεροπλάνου.
Δείτε ΕΔΩ και φυσικά ένα νέο μνημείο θα μπορούσε να γίνει και απο τις κοινότητες Βάθης και Αμυγδαλοκεφαλίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: