Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Παρακάτω αναρτώ ένα σχόλιο σχετικά με την κατεδάφιση το γυμναστηρίου στην αυλή του 1ου Γυμνασίου που έκανε ο πρώην Δήμαρχος Καστελίου Κισάμου κ. Σχετάκης Αντώνης και συμφωνώ ως προς το δεύτερο μόνο σκέλος, δηλαδή την τροποποίηση του σχεδίου πόλης.
- "Γιάννη σε σχέση με το μέρος του σχολίου σου για το ετοιμόρροπο γυμναστήριο του Α' Γυμνασίου, ας ξαναεξεταστεί η πρόταση μου για τροποποίηση του σχεδίου πόλης ώστε μετά την κατεδάφιση να ενσωματωθεί στην αυλή και ο δρόμος εν επαφή δυτικά που την χωρίζει από το προβλεπόμενο πράσινο."
Το επόμενο πρόβλημα μας!!!!!!
Εντός των ημερών η πόλη χάνει ένα δρόμο που όσο και να φαίνεται παράξενο, ο δήμος μας δεν μπορεί να κάνει εντελώς τίποτα όταν αυτός ήταν και είναι υπεύθυνος για τις λάθος χαράξεις ...
Ο δρόμος Πνευματικάκη που ξεκινάει απο την πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου και περνά δυτικά απο το Κέντρο Υγείας  και το 1ο Δημοτικό σχολείο θα τερματίζει από τις επόμενες μέρες, στην αυλή του 1ου Δημοτικού, μιας και κάποιος ιδιοκτήτης νομότυπα ζήτησε την περιουσία του.
Το παραπάνω σχέδιο τα λέει όλα....
Με μπλε που είναι ο υπάρχων δρόμος σήμερα και με κόκκινο που έπρεπε να ήταν... με κίτρινο οι ιδιοκτησίες.
Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο εκεί, αλλά εκεί είναι μείζον σημασίας μιας και χάνεται ένας δρόμος και είναι δύσκολο να χαλάσεις μια αυλή σχολειού για να φτιάξεις καινούργιο δρόμο σε δυο μέρες, υπάρχει πρόβλημα και στην περιοχή του Γηπέδου, υπάρχει και στο Μαύρο Μώλος, υπάρχει σχεδόν όπου εφάπτεται (ζώνη επαφής) το παλιό με το καινούργιο σχέδιο πόλης....
Τελικά μήπως αυτό θα ήταν το σπουδαιότερο έργο για την πόλη μας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: