Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ντενεκετζής ή φαναρτζής ή πιο εξευγενισμένα λευκοσιδηρουργός, ντεπόζιτα, λύχνους, λαδοφάναρα, μαγκάλια, πιάτα, κύπελλα, μπρίκια, χωνιά, μαστραπάδες, σουρωτήρια, λούκια (κουτσουνάρες), ντενεκέδες, κλπ ο μάστορας της δεκαετίας του 70-80 μετά όλα έγιναν ένα πλαστικό και φυσιολογικά το επάγγελμα χάθηκε. Ο τελευταίος απο όλους αυτούς τους καλλιτέχνες του γυρίσματος της λαμαρίνας, έφυγε χθες... ο αγαπητός Γιάννης Ξανθουδάκης που τα τελευταία χρόνια πριν συνταξιοδοτηθεί είχε το μαγαζί του δίπλα στο σπίτι μου... και ήταν μάστορας και άνθρωπος. Κάθε σφυριά και μια μαντινάδα Λουσακιανή...
Καλό παράδεισο μπάρμπα Γιάννη.

1 σχόλιο:

Κουφογιαννακη Ρενα είπε...

Κάποια χρόνια είχε το μαγαζί του κάτω από το σπίτι μας και ξυπναγα τα πρωινά με μαντινάδες.Τωρα ,όταν είμαι στο Καστέλλι ,τα μηχανάκια θα με κάνουν να ξυπνήσω.
Καλό παράδεισο Γιαννη.