Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΠΕΡΙ ΓΕΦΥΡΩΝ

 Συγχαρητήρια στον πολιτιστικό σύλλογο Βουλγάρω αλλά και στο σύλλογο Προβολής Κισάμου "Η Γραμβούσα" για την ανάδειξη της Βενετσιάνικης γέφυρας της Καμάρας. Μνημείο που κατάφερε να στέκει 5 αιώνες και παρ' ολίγο να χαθεί απο δική μας αμέλεια. Σπάνια γέφυρα με τρεις διαφορετικές στο είδος καμάρες και ένα καλά σωζόμενο καλντερίμι δίνουν σίγουρα ευκαιρίες επίσκεψης, περιπάτου και σίγουρα μιας πολύ καλής φυσιολατρικής διαδρομής. 
Μπράβο και είμαι σίγουρος οτι θα υπάρξει και συνέχεια γιατί η περιοχή έχει πολλά ιστορικά μνημεία, εκκλησίες, μύλους και υπέροχες βενετσιάνικες αγροτικές κατοικίες που μπορούν να προσφέρουν στον εναλλακτικό τουρισμό.
 Λίγο παραπάνω απο την γέφυρα της Καμάρας μια άλλη σύγχρονη γέφυρα που και αυτή τα κατάφερε με δυσκολία να σωθεί απο τα νερά του Φεβρουαρίου αν και ταλαιπώρησε αρκετά τους κατοίκους των οικισμών Κατοχωρι-Μουρί Λατζιανά. 'Όπως έμαθα όμως έχει κάποια προβληματάκια και ενδεχομένως ο δήμος συν το χρόνο να στείλει κάποιους μηχανικούς να την δει μιας και μάλλον δεν άντεξε όσο θα περιμέναμε και καλό είναι να επισκευαστεί πριν αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: