Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΙΣΑΜΟΣ

Επίσκεψη στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα, το πρωί, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος συνοδευόταν από συνεργάτες του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιάννης Ζερβός ενημέρωσε τον κ. Φραγκάκη για τα προβλήματα που άπτονται του θαλάσσιου τουρισμού και συμφωνήθηκε να υπάρξει, από κοινού, άμεση συνεργασία ώστε να προωθηθούν θέματα όπως:
– Η ολοκλήρωση έγκρισης του οργανογράμματος του αναγκαίου προσωπικού του Λιμενικού Ταμείου, ώστε να μπορεί η Υπηρεσία στο μέλλον προσλαμβάνει προσωπικό για να ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες λειτουργίες της.
– H ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών με στόχο την αύξηση του θαλάσσιου τουρισμού και η διερεύνηση υλοποίησης των χωροθετημένων τουριστικών λιμένων όπως π.χ. της Σούδας και της Παλαιόχωρας.

Ανατρίχιασα μιας και τα χωροθετημένα τουριστικά λιμάνια είναι 2 στον νομό, όπως φαίνεται, άσχετο αν απο το λιμάνι Καβονησίου ξεκινούν κάθε μέρα την τουριστική τους περιπέτεια πάνω απο 3.000 τους καλοκαιρινού μήνες.
Αλλά ποιο είναι το λιμάνι Καβονησίου άραγε;
Το λιμάνι Καβονησίου Κισάμου είναι το δυτικότερο λιμάνι της Κρήτης, και συνδέει ακτοπλοϊκά την Κρήτη με την Πελοπόννησο, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, λόγω του γεγονότος ότι εκτός από επιβατική έχει και εμπορευματική και τουριστική  κίνηση.
Πότε επιτέλους θα δούμε αν αυτή η περίφημη μελέτη Ρογκάν είναι κάποιο εργαλείο για την ανάπτυξη μας ή απλώς είναι μια έκθεση ιδεών, που μας υπνωτίζει περιμένοντας κάτι που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. 
Είναι δυνατόν η Κίσαμος με τα μοναδικά τουριστικά νησιά τόσο κοντά της, κατοικήσιμα και μη να μην έχει μια μαρίνα; Σε άλλα μέρη απο εκεί θα ξεκινούσαν την ανάπτυξη του τουρισμού τους.....
Πάντως όπως διαδίδεται τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας και σε αυτούς που ξέρουν τα περί τουρισμού άλλο ένα καραβάκι είναι έτοιμο να μπει στην γραμμή Κίσαμος - Γραμβούσα- Μπάλος!!!...ανεβάζοντας τον πήχη στο πιο είναι το πιο τουριστικό λιμάνι του Νομού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: