Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ

Γενική διαπίστωση είναι οτι οι δήμαρχοι κινδυνεύουν να βρεθούν προ απροόπτου άμα τα πάνε κόντρα στις φιλοζωικές ομάδες. Μάλιστα είναι τέτοιο το πυρ που δέχονται αν οι αποφάσεις δεν είναι σύμφωνες με αυτά που θέλουν, που αναρωτιέσαι αν τα δημοτικά συμβούλια και οι ψήφοι των δημοτικών συμβούλων έστω και οριακά ισχύουν.
Καιρός να νομοθετήσει το κράτος για αυτό για να μην έχουμε όλα αυτά τα ευτράπελα ... Υπάρχουν, δυστυχώς -είμαι και φιλόζωος- μεγαλύτερα και σπουδαιότερα θέματα να λύσουν οι δήμοι απο αυτό - όχι οτι και αυτό δεν είναι δυσκολο -αντιμετωπίσιμο.
Φυσικά το εύκολο είναι να επιτίθεσαι άμα έχεις χάσει και δεν μπορείς να καταλάβεις οτι αν οι διαδικασίες έγιναν νόμιμα, τότε πρέπει να αποδέχεσαι την κάθε απόφαση. 
Η συνεργασία βέβαια είναι το σπουδαιότερο αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να ξεκινάς να κάνεις δυσφήμηση ανθρώπων επειδή δεν πήρες το αποτέλεσμα που ήθελες. 
Φυσικά ούτε μπορείς να απειλείς τι και πως θα αντιμετωπίσει μια κατάσταση ο κάθε δήμος όταν έχει πάρει μια νόμιμη απόφαση.
Τελικά στην Ελλάδα τα προβλήματα είναι δυο, και μάλλον και τα δυο χρειάζονται φιλοξενία, το πρόβλημα βέβαια είναι τι είδους....... δημόσια ή ιδιωτική;  

Δεν υπάρχουν σχόλια: