Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ κ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Περίεργη και ανερμήνευτη η στάση του δημάρχου κ. Μυλωνάκη, αλλά και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κισάμου, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 13-02-2020, να παραπλανήσουν το σώμα. Ενώ ήταν εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων (11). Συζήτηση κοινής πρότασης φορέα διαχείρισης Ε.Δ.Σ  Δήμων Κισσάμου, Καντανου - Σελίνου για την διαχείριση της περιοχής Λαφονησιού (δίχως να είναι σε γνώση των δημοτικών συμβούλων) και όχι λήψη απόφασης, προχώρησαν σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.  
Ποιος ο λόγος να γίνει αυτό? Δεν μπορώ να τον ερμηνεύσω.  
Από την στιγμή που δεν υπήρχε ούτε θέμα πίεσης χρονικής και ούτε ενημέρωση για αυτήν την πρόταση. Από αυτά που είδα (ήμουν σε προγραμματισμένο ταξίδι και ήμουν απών από το συμβούλιο), στην ζωντανή αναμετάδοση που γινόταν από το ειδησεογραφικό σαιτ biskotto.gr, ο δήμαρχος έλεγε "δεν ξέρω τι θα γίνει, να πάρουμε αυτήν την απόφαση και θα δούμε μετά τι θα γίνει... ".
Σε κάθε περίπτωση, πέραν του ότι η απόφαση πάσχει διαδικαστικά σύμφωνα με την νομοθεσία, διότι έγινε, παραπλάνηση σώματος, οι δημοτικοί σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων δεν είχαν τον χρόνο να καταθέσουν τις απόψεις στους, η απόφαση εμπεριέχει αποφάσεις για θέματα, που έπρεπε να γνωμοδοτήσουν προηγουμένως άλλα όργανα, π.χ. Ποιότητα Ζωής, Επιτροπή Διαβούλευσης και μετά να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο.
 Την καταγγέλλω για την επιπολαιότητα και την επικινδυνότητα τετελεσμένων καταστάσεων και προβλημάτων που μπορεί να δημιουργήσει στην περιοχή και στον δήμο μας.
Είναι αδιανόητο να παρθεί μια απόφαση, έτσι επιπόλαια, απλώς για δημοσιογραφικούς "ενδεχομένως" ή άλλους σκοπούς, στην οποία απόφαση έτσι με "ελαφρά την καρδία" να εκχωρούμε την περιοχή, στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για να προχωρήσει τάχα μου στην δημιουργία "Πρότυπου Φυσικού Πάρκου", που σημαίνει ότι εάν το αποφασίσει, θα έχει την συναίνεση μας να μας πετάξουν έξω από την διαχείριση της περιοχής, όπως έγινε με το δρυμό της "Σαμαριάς " .
 Εάν ο λόγος ήταν,  να έχει η δημοτική αρχή πολιτική κάλυψη για την κατάργηση της γαλάζιας σημαίας, το μόνο που κατάφερε είναι να βάλει τις βάσεις για  υποθήκευση της περιοχής,  με την εκχώρηση της  διαχείρισης  στο Υπουργείο και αργότερα σε κανένα Υπερταμείο ή τέλος σε ιδιωτικά συμφέροντα. 
Η θέση μου είναι ότι το θέμα είναι πολύ σημαντικό, θέλει όχι ένα δημοτικό συμβούλιο, αλλά περισσότερα, για να τεθούν προβληματισμοί και δεδομένα το τι ισχύει και το τι θέλουμε να ισχύσει για την περιοχή. 
Την δημιουργία του Φυσικού Πάρκου, το οποίο μπορεί να είναι και διαδημοτικό όπως και την απαλλοτρίωση της περιοχής, πρέπει να την ξεκινήσουμε ως δήμοι.
Απαιτείτε η παρουσία νομικών και ειδικών (Φορέα Διαχείρισης, Υπουργείο, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Περιφέρεια, κ.α ), το πως μπορούμε να τα υλοποιήσουμε και όχι με μια απλή απόφαση, που θα την στείλουμε στο γραφείο του Υπουργού και του Πρωθυπουργού.  
Με εκτίμηση              
Θεόδωρος Σταθάκης 
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: