Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΩ

 Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογός Βουλγάρω σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προβολής Κισάμου « Η ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ» το Σάββατο 15/2/20 προχώρησε στην πρώτη του πρακτική δραστηριότητα, καθαρίζοντας και ευπρεπίζοντας το ιστορικό τρίτοξο γεφύρι της Καμάρας, που υπάρχει ανέπαφο ήδη από αιώνες, καθώς οικοδομήθηκε κατά την Ενετοκρατία για να συνδέσει το νεότευκτο τότε Βουλγάρω με την Καμάρα. Η γέφυρα αυτή έχει μια ισχυρή δόμηση και άντεξε στην ένταση της αυξημένης ροής του ποταμού πέρυσι, ωστόσο έχει ανάγκη προληπτικής ενίσχυσης προκειμένου να μη καταρρεύσει όπως άλλα παραδοσιακά γεφύρια της Κρήτης. 
Εμείς ως Σύλλογος δώσαμε μια συμβολική παρουσία αποψιλώνοντάς το από την περιττή βλάστηση και καθαρίζοντάς το, ώστε να προσφέρει μια καλύτερη αισθητική εικόνα και πρακτική λειτουργία στον τόπο.      
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν σ' αυτό το συμβολικό έργο και συγκεκριμένα τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Προβολής Κισάμου Γιώργο Γεωργιλάκη που ανέλαβε την δραστηριότητα με τους εθελοντές, τον Θοδωρή Παρασκάκη που φιλοτέχνησε την σχετική αφίσα, όπως επίσης την Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων για την υποστήριξη που μας παρείχε. Υπενθυμίζουμε σε όλους τους δημοτικούς άρχοντες ότι η ιστορική αυτή γέφυρα έχει δομικά προβλήματα κι αν δεν συντηρηθεί και υποστυλωθεί κατάλληλα θα καταρρεύσει. Η έκκληση μας στρέφεται ισχυρά προς κάθε αρμόδια αρχή για να μην έχουμε μια μοιραία καταστροφή κι άλλου αρχαιολογικού μνημείου, καθώς στο μέλλον τα πλημμυρικά φαινόμενα θα είναι όλο και ισχυρότερα λόγω της σφοδρής κλιματικής αλλαγής. Μπράβο σε όλους όσους βοήθησαν!
Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: