Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Μείζον θέμα με το κυλικείο του 1ου Γυμνασίου Κισάμου έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες μετά απο καταγγελία στην Εισαγγελία Χανίων, οτι το συγκεκριμένο δεν έχει άδεια λειτουργίας. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει μιας και το κυλικείο λειτουργεί νομότυπα και έχει προσωρινή άδεια, όπως φαίνεται και στα χαρτιά του Δήμου, με υπογραφή δημάρχου Κισάμου κ. Μυλωνάκη 8-Νοεμβρίου -2019. Μάλλον οι λόγοι της καταγγελία είναι άλλοι και όχι οτι το κυλικείο δεν είναι νόμιμο.
Για το θέμα αυτό γίνεται αυτήν την ώρα μίνι σύσκεψη στο σχολείο με τον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας κ. Θεοδωρογλάκη, τον διευθυντή του σχολείου κ. Ψαράκη, την πρόεδρο του Δ.Σ του Δήμου Κισάμου κα Νίκη Κατερινάκη και την πρόεδρο του συλλόγου γονέων του σχολείου κα Γωγώ Ρηγάκη, ώστε να βρεθεί λύση και να μην μείνουν οι μαθητές δίχως τα απαραίτητα. 
Μετά και το κλείσιμο των Λυκείων, άλλο ένα πρόβλημα στην μαθητική κοινότητα της πόλης. Να υπενθυμίσω οτι στο σχολείο αυτό τα απογεύματα κάνει και το ΕΠΑΛ, με συνέπεια να μην έχουν ούτε και οι μαθητές του απογευματινού σχολείου κυλικείο. 
300 μαθητές χωρίς κυλικείο στο μέσον την σχολικής χρονιάς είναι θέμα και μάλιστα δεν τιμά κανένα αυτή η ενέργεια. Ας ελπίσουμε οτι ο εισαγγελέας θα καταλάβει το πρόβλημα και το κυλικείο θα ξαναλειτουργήσει.
Σήμερα πάντως ο υπεύθυνος του κυλικείου προσφέρει τα πάντα δωρεάν με σκοπό ...να αδειάσει απο εμπορεύματα ώστε να το κλείσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: