Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΘΗΡΩΝ

Μια συμπάθεια για τα Αντικύθηρα και τα Κύθηρα την τρέφουμε εμείς εδώ οι Κισαμίτες και οι δεσμοί μας ειδικά με τα Αντικύθηρα πασίγνωστοι, μιας και πολλές γενιές Αντικυθήριων έλκουν την καταγωγή τους απο την Επαρχία Κισάμου. Οι σχέσεις μας εμπορικές και πολιτιστικές ανάμεσα στα νησιά αυτά και την Κίσαμο εκτός από μακροχρόνιες είναι και ακατάλυτες. Αυτόν τον ισχυρό δεσμό φίλιας λοιπόν ανάμεσα στα Κύθηρα-Αντικύθηρα και την Κίσαμο θα τον ισχυροποιήσουν οι δυο δήμαρχοι μας, Στρατής Χαρχαλάκης και Γιώργος Μυλωνάκης σε μια ιστορική για τα δεδομένα στιγμή.  
 17 Αυγούστου ανήμερα του Άγιου Μύρου στα Αντικύθηρα θα γίνει και επίσημα η αδελφοποίηση των δυο Δήμων και τα οφέλη απο αυτήν θα είναι πολλά. 
Συγχαρητήρια για την ιδέα αυτή, είμαι σίγουρος οτι η αγάπη όλων μας για τα Αντικύθηρα και τα Κύθηρα είναι δεδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: