Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΕΠΟΦΕΚ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ....

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, αλλά και ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς, κάθε χρόνο όλο και περισσότερο πολιτιστικούς Συλλόγους, να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, να επαναδραστηριοποιούνται και να αναδεικνύουν την πολιτισμική μας κληρονομιά, δίχως πολλές τυμπανοκρουσίες. 
Ο Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ έχει αρχίσει να ριζώνει στην επαρχία μας και με σωστές συνεργασίες, με ομαδικότητα, δίνει θάρρος στους τοπικούς συλλόγους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και παρόλο τις πενιχρές οικονομικές τους δυνατότητες οι σύλλογοι ανταποκρίνονται και δημιουργούν, προσφέρουν, αξιοποιούν.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους, ιδιαίτερα για την εθελοντική τους εργασία να στηρίξουν δράσεις προβολής των χωριών τους, των τόπων τους και αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο τα τελευταία χρόνια ειδικά σε χωριά που αρχίζουν να μην έχουν και πολλούς κατοίκους.
Πλάτανος-Ποταμίδα- Καλουδιανά- Βουλγάρω -Τοπόλια- Βλάτος- Έλος- Βάθη-Πλοκαμιανά, Χρυσοσκαλίτισσα- Λειβάδια-Συρικάρι -Κάμπος-Κολένι, Φαλελιανά- Ρόκκα και άλλα χωριά που ξεχνάω είναι παραδείγματα προς μίμηση οι σύλλογοι τους. 
Τους οφείλουμε ένα "Ευχαριστώ" για την προσφορά τους και ένα μπράβο για την προσφορά τους αλλά ιδιαίτερα στην αξιοποίηση των παλιών σχολείων τους. Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι δύναμη και στόχος είναι όχι μόνο η διατήρησή της, αλλά η ανάδειξη και η αξιοποίησή της προς όφελος όλων μας.
Αφορμή πήρα για να πω όλα αυτά, από τις ενέργειες των πολιτιστικών συλλόγων Βουλγάρω καθαρισμός βενετσιάνικης γέφυρας Καμάρας, αλλά και των Τοπολίων, που ξεκίνησαν να αναδεικνύουν το παλιό σχολειό τους.
Μπράβο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: