Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

Η αλήθεια είναι οτι μόνο το ΚΚΕ στέκεται δίπλα στους μαθητές και αναδεικνύει τα προβλήματα όπου υπάρχουν, λένε οτι είναι μια δική τους μέθοδος προσέγγισης αλλά δεν παύει να είναι και οι μόνοι που ασχολούνται με αυτό και με τους μαθητές καθημερινά. Μάλιστα στην περιοχή μας δεν είναι κρυφό οτι τον τελευταίο καιρό και πριν ακόμα παρουσιαστεί το πρόβλημα "Λύκεια"  βρισκόταν δίπλα στους μαθητές και ο κ. Φραγκιουδάκης εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Κισάμου με την Λαϊκή συσπείρωση, όσο και η Όλγα Ψαράκη πρόεδρος των συλλόγων γονέων του Δήμου Κισάμου.
Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μάλιστα τα λέει όπως ακριβώς είναι......τα πράγματα.
- Λίγες μέρες μόνο μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που έγινε αισθητός στον Νομό Χανίων, ήρθε στο προσκήνιο ξανά το ζήτημα της αντισεισμικής προστασίας των δημόσιων κτιρίων και ειδικά των σχολείων του νομού μας. Η αυτοψία που πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία στο σχολικό συγκρότημα του Λυκείου και ΕΠΑΛ Κισσάμου έκρινε το κτίριο ακατάλληλο, με συνέπεια τα σχολεία να διακόψουν τη λειτουργία τους.
Επιβεβαιώθηκε με τρανταχτό τρόπο αυτό που για χρόνια φώναζαν και διεκδικούσαν οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς της Κισάμου, ότι δηλαδή το κτίριο χρειάζεται άμεσα ανακατασκευή. Εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον οι μαθητές των σχολείων της Κισάμου με δυναμικές κινητοποιήσεις είχαν επισημάνει το πρόβλημα, απαιτούσαν με τους αγώνες τους να ανακατασκευαστεί το κτίριο, να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αντισεισμικής προστασίας. Αντί αυτού άκουγαν από τους αρμόδιους φορείς μόνο υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις ότι το κτίριο είναι ασφαλές. Έπρεπε να γίνει σεισμός 6,1 Ρίχτερ ώστε να ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός.
Τα σχολεία της Κισάμου δεν είναι εξαίρεση, είναι ο κανόνας. Είναι κοινά διαπιστωμένο ότι τα σχολικά κτίρια στον νομό δεν πληρούν τα σύγχρονα αντισεισμικά στάνταρ, έχει χρόνια να πραγματοποιηθεί ουσιαστική συντήρηση. Είναι κοινά αποδεκτό γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων είναι υποστελεχωμένες.
Η ευθύνη βαραίνει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις, τις δημοτικές αρχές και την Περιφέρεια που ακολουθούν πιστά την πολιτική της ΕΕ,β την πολιτική της υποχρηματοδότησης για βασικές λαϊκές ανάγκες.
..

2 σχόλια:

Maria Papadaki είπε...

https://www.902.gr/eidisi/politiki/208911/anakoinosi-gia-zitima-tis-antiseismikis-prostasias-ton-sholikon-ktirion

Εδω η υπόλοιπη ανακοίνωση, γιατί λείπει μεγάλο κομμάτι της.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Ει ναι αρκετό αυτό και κατανοητό..τα υπόλοιπα όπως λες στο 902