Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ

Πέφτει-δεν πέφτει  ..τελικά θα πέσει όπως ακούγεται το φαρμακείο Λυγιδάκη, εκεί έχει καταλήξει η δημοτική αρχή αλλά και όπως ακούστηκε ήταν και ο όρος της αγοράς του οικήματος. Το θέμα βέβαια από δω και πέρα απασχολεί άλλες υπηρεσίες αφού ο δήμος έδωσε το οκ. Ελπίζω σύντομα να αισθανθούμε αυτό που αρμόζει στην περιοχή -ένα αέρα θαλασσινό- μιας και μετά την κατεδάφιση του θα γίνει ποιο εύκολος ο δρόμος προς την παραλία, με ταυτόχρονη ανάδειξη και της Βρύσης του Μαρή.
 Και ο μηχανικός αλλά και η επιβλέπων αρχιτέκτων μοχθούν για την αξιοποίηση της περιοχής, αυτό το ξέρουμε. Για την προσπάθεια αυτή πρέπει να ευχαριστήσουμε και την προηγούμενη δημοτική αρχή για τον αγώνα της -αγορά καταστήματος- αλλά και την τωρινή που προχωράει γρήγορα στην κατεδάφιση του επικίνδυνου κτηρίου. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και θα δούμε σύντομα τα σχέδια πως θα γίνει η περιοχή που είναι ανυπόστατο κομμάτι της παλιά πόλης... Για όσους δεν ενθυμούνται εκεί υπήρχε στενό που ήταν δημόσιο με σκάλα κυκλική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: