Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΨΙΧΑΛΕΣ

 Από τα Πλοκαμιανά ως και το Στόμιο όλα τα φρεάτια είναι φραγμένα..από πέρυσι. Για να είμαι ακριβοδίκαιος ένα λειτουργεί. Μάλλον εδώ τους ξεχάσαμε και με την πρώτη βροχή όπως σήμερα τα πάντα βρέθηκαν στον δρόμο και τα φερτά υλικά από τα φρεάτια αλλά και ο ποταμός που δεν έχει καθαριστεί τα τελευταία 15 χρόνια και σε πολλά σημεία "τρώει" τον δρόμο.
Λογικό οι κάτοικοι να φοβούνται αλλά και να δυσανασχετούν αφού αγνοούν ποιανού είναι αρμοδιότητα ο καθαρισμός... και του δρόμου αλλά και του ποταμού.. που παρεμπιπτόντως πρέπει να καθαρίσει αμέσως και να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό, χαμηλά στο Στόμιο, μιας και αν βγάλει τα περυσινά νερά κινδυνεύουν και η επιχείρηση εκεί αλλά και το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα.
Αν υπολογίσουμε οτι η περιφέρεια έταξε στις επιχειρήσεις του ΠΕΟ Σταλό ως Κολυμβάρι ότι θα αλλάξει το τάπητα του χρόνου ..για την Χρυσοσκαλίτισσα προβλέπω το 2030.

Δεν υπάρχουν σχόλια: