Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

ΑΛΛΑΓΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

Φεύγει τέλος Φεβρουαρίου όπως ανακοίνωσε τοπικό ΜΜΕ το ΙΟΝΙΣ απο το δρομολόγιο Κίσαμος-Αντικύθηρα-Κύθηρα Γύθειο-Πειραιά και στην θέση του, όπως λένε, θα έλθει το επιβατηγό/οχηματαγωγό Aqua Jewel το οποίο ναυπηγήθηκε το 2002 στην Ελλάδα και μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 160 οχήματα και σχεδόν 660 επιβάτες. Έχει μήκος 108 m, 12 μέτρα μεγαλύτερο απο το ΙΟΝΙΣ και πλάτος 16,5 m, ενώ η ταχύτητα του φτάνει τους 20 κόμβους.
Πάντως τόσο η Αβλεμών Ναυτική Εταιρεία όσο και η εταιρεία SEAJETS που θέλει να κτυπήσει την γραμμή κρατούν χαμηλούς τόνους.... βέβαια εμείς ψάξαμε να βρούμε ποιο είναι το πλοίο που θα μας εξυπηρετεί, αλλά και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους των Αντικυθήρων .. αυτός είναι και ο ουσιαστικότερος ρόλος και λόγος της ύπαρξης αυτής της γραμμής και βρήκαμε οτι για το συγκεκριμένο πλοίο, υπάρχουν αρκετά παράπονα ... ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Πάντως η Κίσαμος, τα Αντικύθηρα, τα Κύθηρα, τα δυο χρόνια που υπάρχει το ΙΟΝΙΣ στην γραμμή είναι απόλυτοι ικανοποιημένοι με τα δρομολόγια του. Μάλιστα ήταν δυο χρονιές που τα δρομολόγια εκτελούταν με ακρίβεια και όχι όπως κάποτε που το περιμέναμε και δεν ξέραμε που ήταν... ας ελπίσουμε οτι είναι ένα κακόγουστο αστείο η αλλαγή της εταιρείας που την έχουμε αγαπήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: