Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΡΙΑ

Καστρολόγος ονομάζεται η επίσημη σελίδα με τα φρούρια κάστρα που υπάρχουν στην Ελλάδα, και μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 927 από αυτά. 
Στην επαρχία Κισάμου έχει καταγράψει 5 κάστρα -φρούρια και δυο-τρεις Πύργους.
Γραμβούσα-Καστέλι Κισάμου -Πολυρρήνιας-Μαλαθύρου-Ρόκκας, και τρεις Πύργους Βαλσαμάκια, Μένιες και Βουκολιές.
Φυσικά υπάρχουν και άλλα κάστρα -φρούρια που δεν έχουν καταγραφεί όπως αυτό του Κολένι Καμάρας, του Νησιού, του Σελιού ή των Φαλασάρνων και ακόμα ότι και στην Γραμβούσα αλλά και στην πόλη της Κισάμου τα φρούρια είναι διπλά και διαφορετικών αιώνων.
Πάντως η προσπάθεια είναι πολύ καλή και μάλιστα με πολύ καλές φωτογραφίες από τα καταγεγραμμένα φρούρια.

2 σχόλια:

Γνωμικολόγος είπε...

Ευχαριστώ για την αναφορά στο Καστρολόγο και για το σχετικό email. Με ενδιαφέρουν πολύ τα κάστρα από την περιοχή σας που δεν συμπεριλαμβάνονται.
Αν υπάρχουν γι' αυτά πληροφορίες, θέσεις και ει δυνατόν φωτογραφίες, είναι λίαν ευπρόσδεκτα.
Ευχαριστώ πολύ,
Μανώλης Παπαθανασίου

(Υ.Γ. το email sask... κ.λπ. δεν δουλεύει))

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

saska1960@hotmail.com ή sadentrepese2000@yahoo.gr