Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ

Ομόφωνες οι αποφάσεις σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο Κισάμου όπως αρμόζει και στα πέντε θέματα του έκτακτου συμβουλίου.
Αποφασίζει:
α) με κατεπείγουσα διαδικασία να προμηθευτεί η ΚΤΥΠ Α.Ε και να τοποθετήσει τις προκατασκευασμένες αίθουσες στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.
β) την ανέγερση νέων κτιρίων εκπαίδευσης στο ίδιο οικόπεδο που βρίσκονται τα νυν Λύκεια.
γ)  την εκπόνηση μελετών από την ΚΤΥΠ Α.Ε για την ταυτόχρονη κατασκευή των Λυκείων και επιδίωξη να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2014-2020 ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της περιφέρειας.
δ) την μοριοδότηση των μαθητών της Γ τάξης του ΓΕΠ-ΕΠΑΛ και την εισαγωγή των μαθητών σε ειδικό καθεστώς καθ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Τέλος ομόφωνα
ε) προτείνει την τοποθέτηση των προκάτ αιθουσών στους χώρους. 
1. Για το ΓΕΛ τον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου!
2. Για το ΕΠΑΛ το οικοδομικό τετράγωνο Γ173 στο Μαύρο Μώλος έκτασης 1.620 τετραγωνικών μέτρων!
Η αλήθεια είναι ότι για τυπικούς λόγους έγινε το συμβούλιο το οποίο δεν άλλαξε σχεδόν σε τίποτα αυτά που εισηγήθηκαν οι αρμόδιοι δημοτικοί σύμβουλοι!
Η μόνη αλλαγή που έγινε, και ήταν σωστή, αφορά την απαίτηση για ταυτόχρονη κατασκευή των σχολείων, λιγουλάκι δύσκολο να το δεχτεί η ΚΤΥΠ Α.Ε, αλλά αφού είναι απαίτηση μας θα πρέπει να υποχωρήσει, μιας και ελοχεύει ο κίνδυνος το ΕΠΑΛ αν αργήσει να κτιστεί να μην ανήκει στην δικαιοδοσία μας τα επόμενα χρόνια, με φυγή μαθητών προς τα άλλα ΕΠΑΛ και το αναγκαστικό κλείσιμο του σχολείου. (αυτό το διαδημοτικό ΕΠΑΛ θα μας στοιχειώνει για χρόνια) 
Ας ελπίσουμε ότι από δω και πέρα οι διαδικασίες θα είναι γρηγορότερες και ας καταλάβουμε όλοι ότι είναι στόχος πρωταρχικός η κατασκευή των Λυκείων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: