Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Η απόφαση για τους χώρους στέγασης των προκάτ έχει παρθεί και ήδη απο την Πέμπτη είναι στα χέρια του υπουργού Παιδείας και της ΚΤΥΠ Α.Ε. Μάλιστα επειδή τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκε μια δυσφορία στην τοποθέτηση των αιθουσών στο Μαύρο Μώλος -θα έλεγα η ανησυχία δικαιολογημένη και θα εξηγήσω παρακάτω- η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που πάρθηκε για τον χώρο αυτό ήταν ομόφωνη και έλεγε:
Η τοποθέτηση των προκάτ αιθουσών για τις ανάγκες του ΕΠΑΛ , θα τοποθετηθούν στον μοναδικό χαρακτηρισμένο για σχολική χρήση χώρο, ο οποίος είναι το οικόπεδο ΑΚ 120001 του ΟικοδομικούΤετραγώνου Γ173 στην περιοχή Μαύρου Μόλου, συνολικής έκτασης 1.620,29 m2.
Για το Λύκειο που χρειάζεται λιγότερες αίθουσες επιλέχτηκε η δυτική μεριά της αυλής του 1ου Γυμνάσιου, οι οποίες αίθουσες, θα τοποθετηθούν μετά την κατεδάφιση του παλιού γυμναστηρίου. (κάτι πήρε το αυτί μου ότι δεν βρίσκεται το χαρτί της κατεδάφισης) 
Το Μαύρο Μώλος είναι μια δύσκολη περίπτωση και εδώ θα πρέπει η δημοτική αρχή να τρέξει τις διαδικασίες μιας και ο χώρος χρειάζεται διαμόρφωση. Είναι σε κατάσταση που χρειάζεται σχεδόν απ' όλα (νερό -βιολογικό, δίκτυο ομβρίων και φυσικά πεζοδρόμια για τα παιδιά). Η αλήθεια βέβαια είναι ότι βρίσκεται σε μια αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή και αυτό κάνει επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουν οι διαδικασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα για την κατασκευή των Λυκείων.... και ευτυχώς που έγιναν οι απαιτούμενες διορθώσεις στον τρόπο κατασκευής των Λυκείων, γιατί κάποιοι ήθελαν το ΕΠΑΛ να κτίζεται μετά από πολλά χρόνια και αφού θα είχε κτισθεί πρώτα το ΓΕΛ. Φυσικά ας μην κρυβόμαστε με τις καλύτερες προβλέψεις και με όση ταχύτητα υπάρχει σε αυτές τις πολύ γραφειοκρατικές υποθέσεις, αλλά κρατώντας και με τα μισόλογα των υπευθύνων, τα 7 χρόνια είναι το όριο για να αποχωρήσει το ΕΠΑΛ (εκτός κι αν βρεθεί άλλη λύση στο μεσοδιάστημα, πράγμα απίθανο) από το Μαύρο Μώλος και από τον προσωρινό χώρο τοποθέτησης του.
Δικαιολογημένη λοιπόν η κάποια μουρμούρα αν υπολογίσουμε ότι η τουριστική περίοδος αρχίζει Απρίλιο ..με τα σχολεία ανοικτά. 
Βέβαια δεν μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε παιδεία και τουρισμό, αλλά μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή για υποχωρήσεις εκατέρωθεν. Μάλιστα είναι μια καλή ευκαιρία να ζητήσουμε από το κράτος και αυτά που δεν ήμασταν ικανοί να κρατήσουμε ή να ξαναφτιάξουμε...μια καλή δημοτική αστυνομία ...
Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει κατανόηση μιας και το θέμα του ΕΠΑΛ είναι από κάθε άποψη πολύ λεπτή υπόθεση, κι αν θέλουμε να το κρατήσουμε στην Κίσαμο θα πρέπει να γίνουν μεγάλες υποχωρήσεις και από τα παιδιά πρωταρχικά, αλλά και από τους κατοίκους του Μαύρου Μώλους.
..και να μην αργούμε....



Δεν υπάρχουν σχόλια: