Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ....

Γράφει ο Κώστας Χαρτζουλάκης
Αυτές τις μέρες ορίστηκαν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων της "Μονομετοχικής" και της "Κοινωφελούς" επιχείρησης του Δήμου Κισάμου. Ήταν μια ευκαιρία τόσο για τη συμπολίτευση όσο και για την αντιπολίτευση να δείξουν ότι θέλουν κάτι να αλλάξει σε σχέση με ότι γινόταν μέχρι χθες. Να ορίζουν δηλαδή ως μέλη, εκτός των δημοτικών συμβούλων και των ‘ex officio’ μελών, άτομα που ως υποψήφιοι δεν είχαν εκλεγεί, συγγενείς συμβούλων ή φίλους, εκπληρώνοντας κάποιες προεκλογικές υποσχέσεις.
Δυστυχώς η νοοτροπία δεν άλλαξε. Και σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το δήμο, οι συζητήσεις και ενστάσεις γίνονται για το ‘γράμμα’ του νόμου και όχι αν οι δημότες που ορίστηκαν, πέρα από τη διαχείριση, μπορούν και έχουν τις γνώσεις ώστε οι δύο επιχειρήσεις να συμβάλουν στην αναπτυξιακή πορεία του δήμου.
Ιδιαίτερα για τη "Μονομετοχική", που σε 1-2 χρόνια δεν θα έχει αντικείμενο αφού σύμφωνα με το Ν 4519/18 η διαχείριση του Μπάλου και Λαφονησιού θα γίνεται από το φορέα διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς-Δυτικής Κρήτης, το ΔΣ πρέπει να επεξεργασθεί ένα σχέδιο για δημιουργία φορέα διαχείρισης Κισάμου ή Κισάμου & Σελίνου και να απαιτήσουμε την αλλαγή του νόμου πριν την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων που εκκρεμούν. Οι συγκυρίες είναι θετικές, αρκεί να κινηθούμε γρήγορα και μεθοδικά. 
Καλή επιτυχία στο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: