Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ

Για να μην κοροϊδευόμαστε αλλά και να μην κοροϊδεύουμε όλους αυτούς που περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα γίνει με τα Λύκεια καλό είναι να μας ξεκαθαρίσει η Δημοτική αρχή, η περιφέρεια, το κράτος, πως θα έρθουμε το γρηγορότερο δυνατό σε κανονικούς ρυθμούς (όπως παλιά). Δηλαδή πότε τα σχολεία θα γίνουν όλα πρωινά ώστε να μην έχουμε τα μικροπροβλήματα που δεν μπορούμε και να τα λύσουμε αμέσως. 
- Για να γίνει λοιπόν αυτό θα πρέπει να βρεθούν κατάλληλα κτήρια ώστε να φιλοξενήσουν τους μαθητές Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου. Τέτοια κτήρια βέβαια παρά το ψάξιμο της δημοτικής αρχής δεν βρέθηκαν πουθενά ούτε καν στον Κορφαλώνα ή στην Γραμβούσα που πήγαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι για να ελέγξουν....άρα μας μένει ως μόνιμη -προσωρινή λύση το πρωί απόγευμα με την προϋπόθεση κάποτε να επισκευαστεί το ακατάλληλο Λύκειο μας, -έχω καταλάβει κανείς δεν θέλει να το ρίξει και να φτιάξει ένα νέο υπερσύγχρονο στην θέση του. 
Δεύτερη λύση είναι τα κοντέινερ, που όλοι ξέρουμε ότι άμα μπουν δεν πρόκειται να ξαναφύγουν... παραδείγματα πολλά και στον νομό μας δείτε τι τραβάνε τώρα και χρόνια το Λύκειο Βάμου με τις υποσχέσεις του κράτους.
Η δημοτική αρχή μπορεί να μην τα θεωρεί λύση αλλά δεν βλέπω και άλλη .. και ήδη ψάχνει μέρος που να πληρεί και τις προϋποθέσεις. Δυστυχώς η τράπεζα γης του δήμου έχει στερέψει εδώ και χρόνια από μεγάλα οικόπεδα και αυτά που υπάρχουν και μπορεί να βοηθήσουν τα 50 κοντέινερ που χρειάζονται είναι μόλις δυο ..ένα στο Μαύρο Μώλος και ένα στο συγκοινωνιακό πάρκο στον δρόμο προς Παρθενώνα. Οι σύλλογοι γονέων προτείνουν την πλατεία κάτω από την πλατεία Τζανακάκη εκεί που γίνεται ο Κισσαμίτικος Αύγουστος που έχει όλα τα απαραίτητα και είναι και ασφαλτοστρωμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: