Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

ΑΦΡΟΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΡΩΜΙΑ

 Γέμισαν αφρό οι παραλίες του κόλπου της Κισάμου, αλλά και αλλού, και κάποιοι έτρεξαν να πουν ότι η θάλασσα είναι βρώμικη... Φυσικά βρώμικη είναι από άλλη αιτία μιας και όπως λένε οι επιστήμονες ο αφρός δεν σημαίνει ότι είναι βρώμικη. Απλά φανερώνει πως μπορεί να υπάρχει μια εκροή οργανικής ουσίας. Μάλιστα, ο πιθανότερος παράγοντας για τη δημιουργία της, ορίζεται πως πρέπει να είναι ένας παρακείμενος χείμαρρος. 
Λογικό το βλέπω λοιπόν φουρτούνα-αέρας και πολλά νερά από τους χειμάρρους μας στην θάλασσα να δημιουργούν αυτό το φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: