Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΦΟΒΟΣ.... και ΤΡΟΜΟΣ

Την φωτογραφία την έστειλε κάποιος φίλος του blog γράφοντας μου το εξής σχόλιο.
-Σάββατο βραδάκι κατηφορίζω από το στενό κοντά στο σπίτι σου (Σχετάκη) μαζί με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου..μόλις μπαίνουμε στο στενό ... βλέπουμε κάποιον να κατουράει στην άκρη.... άσχετο αν είναι Έλληνας ή ξένος, άσχετο αν έχει πρόβλημα ή όχι, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δημόσιες τουαλέτες εδώ και τώρα!!!
Μάλλον έχει δίκιο όχι μόνο αυτός αλλά γενικώς όλοι όσοι έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο και να μην ξέρουν τι να κάνουν... Δυστυχώς η πόλη έχει αυτό το πρόβλημα από την εποχή που κλείσανε της Δημόσιες τουαλέτες. Βέβαια παλαιότερα λέγανε οτι έφταιγαν, η αρχαιολογία που δεν αφήνει να φτιαχτούν τουαλέτες μιας και όπου και να σκάψεις θα βρεις αρχαία και κάποιοι κάτοικοι που δεν θέλουν κοντά στο σπίτι τους δημόσιες τουαλέτες κλπ, σήμερα βέβαια που έχει περάσει απ' όλους τους δρόμους ο βιολογικός, η αρχαιολογία δεν φταίει, όσο για τους αρνούντες να δεχτούν οτι οι εποχές άλλαξαν και μπορούμε να έχουμε καθωσπρέπει δημόσιες τουαλέτες είναι στο χέρι της δημοτικής αρχής να το αποδείξει.
Ο Νέος εμπορικός σύλλογος Κισάμου βλέποντας το πρόβλημα (κάθε στενάκι μύριζε και μυρίζει) προσπάθησε να βρει κάμποσες φορές κάποιο μαγαζί ανοίκιαστο για να το κάνει τουαλέτες, δεν τα κατάφερε, σήμερα έχουμε μια μικρή ευκαιρία μιας και υπάρχουν πολλά που είναι ακόμα και σε παράδρομους ανοίκιαστα. 
Πάντως η πόλη χρειάζεται οπωσδήποτε δημόσιες τουαλέτες, που; έ ας το ψάξει και λίγο και θα βρει !!!
Υ.Σ Μια βόλτα πίσω απο το Μουσείο το στολίδι μας θα σας πείσει αν χρειαζόμαστε ή όχι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: