Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΑΣ

Αυτή είναι η περιοχή που εκτός απο δασική, Natura, είναι και καταφύγιο άγριας ζωής και φυσικά απαγορεύεται το κυνήγι. Αυτά τα καταφύγια άγριας ζωής έχουν ιδρυθεί με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης. 
Η περιοχή αυτή που την ονομάζουν "Καταφύγιο Άγριας Ζωής Ελαφονησιού" και ξεκινάει απο το Έλος και καταλήγει ως και την λιμνοδεξαμενή Χρυσοσκαλίτισσας, περνά τον Αζίλακα, τον Μοναχό Πλάτανο φτάνει στο Θεργή φαράγγι, περνά απο την ρίζα Τσουνάρα, από τα Τρουλιά, τα Σφακίδια, το Σπηλιάρι των Ικαριωτών, τον Ερικόλακκα, περνά και απο την Τραγότρυπα και κατευθύνεται νοητά στα Κόκκινα γκρεμά ως την κορυφή Κεφάλα σε υψόμετρο 629 μέτρων όπου γυρίζει απο το ρέμα της Τζιτζιφιάς, στην ράχη του Σκορπιού και φτάνει στην θέση Μουρνίδια, απο εκεί  στρέφεται βόρεια στην Κιτρινάδα και φτάνει στο Πλακιά και ακολουθεί το λατομείο της Σχιστόπλακας όπου συναντά το ρέμα Κλιματσιάς και ανεβαίνει στο Τρουλί για να περάσει απο την θέση Απιδιά και να καταλήξει στα Κοντοπυριανά.
Ονομασίες για ντόπιους και κάθε μια με μια ιστορία.
Μια ιστορία που κάποιοι θέλουν να την παραδώσουν στους σωτήρες μας τους γυψοτέτοιους....


Δεν υπάρχουν σχόλια: