Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αρτεμισία-Ζηνοβία
Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και στην Κρήτη φέρνει η κακοκαιρία «Ζηνοβία». Είναι ενδεικτικό πως στην Κρήτη θα σημειωθούν θερμοκρασίες μέχρι και 2 βαθμούς υπό του μηδενός.... με πολλά χιόνια στα ορεινά.
Πάντως με το να δίνουν ονόματα στις κακοκαιρίες πλέον έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε -ούνε οι παλαιότεροι την πιο δυναμική γυναίκα της πόλης της Κισάμου την κ. Ζηνοβία Μαραγκουδάκη σύζυγος Στεφανή Μαραγκουδάκη (συμβολαιογράφου) που υπήρξε η πρώτη υποψήφια γυναίκα δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 64΄στην περιοχή μας, πρωτοπόρος στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας, σε μια εποχή που η γυναίκα, ακόμα δεν είχε τις "ελευθερίες" της.
Στην φωτο με μια άλλη δυναμική γυναίκα της περιοχής μας την Αρτεμισία Ξαγοράρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: