Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ Ή ΜΠΑ;

Είναι προφανώς εύλογο, να συμβαίνει αυτό – όταν ο κάθε επιχειρηματίας και καταστηματάρχης έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές εκ του νόμου, για την τοποθέτηση της πινακίδας με την επωνυμία του, έξω από το κατάστημά του, υποχρεούμενος να τις τηρήσει, άλλως έχει σοβαρές κυρώσεις και φυσικά να πληρώνει τα Δημοτικά Τέλη που του αναλογούν..
Να ξεφυτρώνουν λοιπόν, Διαφημιστικές Πινακίδες στην περιοχή του – χωρίς να τηρείται η νόμιμη διαδικασία και χωρίς να εισπράττονται Δημοτικά Τέλη είναι εξόφθαλμη κοροϊδία από κάθε Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή, απέναντι στην τοπική αγορά και ζημιογόνα στην επιχειρηματικότητα του Δήμου!
Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, ιδιαίτερα στις τοπικές κοινωνίες – που όλοι λίγο πολύ γνωρίζονται μεταξύ των!
Όταν δε χρησιμοποιούνται διαδικασίες, FasTrak – Συνοπτικές Διαδικασίες, παραβλέποντας ή αγνοώντας την νόμιμη διαδικασία – όπως έχουμε στις περισσότερες των περιπτώσεων – κάτι άλλο συμβαίνει που θα πρέπει να απαντηθεί από τον κάθε Δήμαρχο.
Ξέρω που μπορεί να πηγαίνει το μυαλό του κάθε αναγνώστη.. δεν τον αδικώ καθόλου..
Αλλά σε κάθε περίπτωση,  θα έλεγα, ότι ούτε δικαίωμα του κάθε Δημάρχου και Δημοτική Αρχής είναι, ούτε ο ρόλος τους είναι αυτός !
Ποιος Δηλαδή ?
Να λειτουργούν Αυθαίρετα !!!
Ο ρόλος τους είναι ακριβώς ο αντίθετος.
Η εφαρμογή του Νόμου και η δίκαιη αντιμετώπιση των Δημοτών τους.
Όπως έχω πει και άλλη φορά, σε άλλη περίπτωση αυθαιρεσίας, ο Δήμος δεν είναι "τσιφλίκι" κανενός Δημάρχου και καμίας Δημοτικής Αρχής !
Εξελέγησαν για να διαχειρίζονται και να εφαρμόζουν τον Νόμο υπέρ των συμφερόντων του κάθε Δημότη και Δημότισσας και όχι να λαμβάνουν αποφάσεις που σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον δεν είναι σύννομες !!!
Φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί παράνομα διαφημιστικές πινακίδες – οι οποίες σήμερα βρίσκονται ακόμη τοποθετημένες σε περίπου 15 (+ –) δήμους – δηλαδή φαίνεται να μην έχουν τηρηθεί οι απαιτούμενες από τον νόμο διαδικασίες, από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές (ανεξαρτήτως εάν σε κάποιες περιπτώσεις είναι ίδιος ο Δήμαρχος) και πολλοί εκ των Δημάρχων, σε συνεργασία με τους Γενικούς Γραμματείς των Δήμων – αποφασίζουν την αποξήλωση και απομάκρυνσή τους, καθώς και την επιβολή ανάλογων προστίμων ή την είσπραξη των Δημοτικών Τελών – που δεν αποδόθηκαν καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα.
Φαίνεται όμως, να υπάρχουν μερικοί Δήμαρχοι – οι οποίοι κωφεύουν.. ή βρίσκονται σε αμηχανία..
Σαν να λένε, τι θες και ασχολείσαι καημένε τώρα?
Έχω να τους πω, ότι άμεσα σε επόμενα άρθρα μου, θα αρχίσω την αναφορά ονομάτων Δημάρχων και αντιστοίχων Δήμων – όταν πλέον έχουν ενημερωθεί από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2019 (πλέον των δύο μηνών) και μένουν άπραγοι!!!
Να μας ενημερώσουν με τα στοιχεία που έχουν και τις διαδικασίες που έκαναν και εάν όχι, πως διατηρούν, με την ανοχή τους πλέον, την ύπαρξη παρανόμων διαφημιστικών Πινακίδων στα όρια του Δήμου τους ? 
Κλίνοντας, αξίζει να συμπληρώσω δε, ότι ως προς τον χρόνο της διαδικασίας αφαίρεσης και απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων – δεν τίθεται θέμα «γραφειοκρατίας» από την στιγμή που δεν εμπλέκονται άλλες υπηρεσίες και αρκεί η απόφαση του Δημάρχου και μόνο – όταν διαπιστώνεται η μη τήρηση της νομιμότητας τους για την τοποθέτηση τους.
Αντιθέτως – όπως ανέφερα πάρα πάνω, για την τοποθέτηση των διαφημιστικών πινακίδων – τοποθετήθηκαν με Συνοπτικές Διαδικασίες (FasTrak) – ενώ χρειάζεται μια ολόκληρη διαδικασία, πέραν της θελήσεως του Δημάρχου και αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία και χρονοβόρος είναι και αβέβαιη είναι – ως προς το αποτέλεσμα της νομιμότητας !!  
Αντώνης Λουκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: