Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΕΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ;

Διάβασα ότι χθες έγινε μια σύσκεψη στην περιφέρεια σχετικά με το οδόστρωμα της ΠΕΟ (παλαιά εθνική οδός Χανίων Κισάμου). Διάβασα το μικρό άρθρο 5-6 φορές μιας και ο τίτλος με ενθουσίασε επειδή θα αντικαταστήσουν την άσφαλτο στο οδόστρωμα ενός δρόμου που οι περισσότεροι από μας τους μεσήλικες, τον είχαμε μάθει απ έξω και ανακατωτά...τον είχαμε αγαπήσει. Η αλήθεια είναι ότι κάπου κάπου πάω και μια από εκεί, αν δεν βιάζομαι για την Χώρα. Αφού το διάβασα λοιπόν το δημοσίευμα κατάλαβα ότι για την περιφέρεια ΠΕΟ είναι μόνο ο δρόμος από τα Χανιά ως και το Κολυμβάρι ..μετά η ΠΕΟ δεν υπάρχει για κανένα, εξαφανίζεται, χάνεται.
Κρίμα βέβαια γιατί αυτός ο παλαιός εθνικός δρόμος μπορεί κάποτε να χρειαστεί, ειδικά με το φαινόμενο της καθίζησης του οδοστρώματος του ΒΟΑΚ που συμβαίνει κάθε χρόνο στου Χατζηδάκη. Φυσικά από τον παλιό δρόμο εξυπηρετούνται και πάμπολλα χωριά, μάλιστα δεν είναι κρυφό ότι ένας μέρος του, ειδικά απο αυτούς που μπαίνουν απο Νοπήγεια εξυπηρετεί και χιλιάδες τουρίστες του Λαφονησιού. 
Μήπως επιτέλους η περιφέρεια κοιτάξει συνολικά την ΠΕΟ και να την φτιάξει όπως πρέπει; Απαραίτητη από Χανιά ως Κολυμβάρι αλλά και από Κολένι ως Κίσαμο. 

Καλό είναι η περιφέρεια να δει και την μεγάλη καθίζηση που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο στο απέναντι βουνό του Μαυρομούστακου...εκεί φαίνεται ότι μια στιγμή θα πέσει ολάκερος ο λόφος από τα νότια του δρόμου....

Δεν υπάρχουν σχόλια: