Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

...είναι το άτομο που χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο για ένα κοινωφελή σκοπό, είτε με δική του πρωτοβουλία, είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας ή φορέα, ή οργάνωσης που το έχει ανάγκη. 
Εθελοντής πυροσβέστης, εθελοντής διασώστης, εθελοντής οδηγός, εθελοντής της προσφοράς και της αγάπης... προσφέρει, βοηθά, μοιράζεται και φυσικά συμπαραστέκεται.
Ο εθελοντισμός είναι ιδέα.. βαθιά ριζωμένη μέσα μας, μια ανάγκη της εποχής, που εμείς οι Κισσαμίτες το ξέρουμε αυτό πολύ καλά!!!
Εθελοντής όμως δεν είναι αυτός που εξαναγκάζεται, που τον εκμεταλλεύονται. Κάπου λοιπόν το έχουμε παρεξηγήσει το πράγμα.
Ας καταλάβουμε λοιπόν εμείς οι κατοικούντες στην Κίσαμο ότι είναι τιμή μας που έχουμε εθελοντές, που μπορούν να προσφέρουν, να βοηθήσουν, να συμπαρασταθούν ανά πάσα στιγμή και όταν τους έχουμε ανάγκη .....Ας μην τους πολεμάμε!!!
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν....

Δεν υπάρχουν σχόλια: