Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ

Επιστολή παρέδωσε στον υφυπουργό παιδείας κ. Διγαλάκη ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κισάμου, κ. Μιχάλης Θεοδωρογλάκης.
Να τι λέει η επιστολή:
Σας οφείλουμε όχι απλά ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά ένα ευχαριστώ από ψυχής! Λύσατε το μεγαλύτερο πρόβλημα του παρελθόντος και του παρόντος για την Κίσαμο, και αυτό αποδεικνύει την ποιότητα και το επίπεδο του ατόμου Διγαλάκη, ως άνθρωπος και ως πολιτικός. 
Ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Κισσάμου, γνωρίζοντας τις εγκαταστάσεις και τις ανάγκες των παιδιών μας, η πρόταση μου για προσωρινή λειτουργία των σχολείων έως την ολοκλήρωση του νέου σχολικού συγκροτήματος των Λυκείων, είναι οι χώροι του 1ου και 2ου Γυμνασίου Κισάμου. 
Εάν έχετε το χρόνο να κάνετε αυτοψία στους χώρους των δύο Γυμνασίων που σας προανέφερα, θα διαπιστώσετε ότι με πολύ μικρές παρεμβάσεις, οι απαιτήσεις για 40-50 προκάτ αίθουσες που ζητάει η Σχολική Κοινότητα για να φιλοξενηθεί, είναι εφικτό να εγκατασταθούν.
Όσον αφορά την κατασκευή των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων του Λυκείου Κισσάμου, θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν η τοπική κοινωνία και εμείς ως Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Κισάμου πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαμε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, ούτως ώστε κατά το διάστημα σχεδιασμού των κτηριακών εγκαταστάσεων, εάν κριθούν οι προτάσεις μας λογικές να ληφθούν υπόψιν.
Ενδεικτικά σας αναφέρω :
(1) Αίθουσα Πολιτισμού
(2) Αίθουσα Μουσείου (ανάδειξη αξιόλογου εξοπλισμού προηγούμενου αιώνα που διδάσκονταν οι μαθητές)
(3) Δημιουργία πισίνας προδιαγραφών ώστε να ωφελείται κατ’ επέκταση όλη η κοινωνία της Κισάμου 
(4) Κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο είναι απαραίτητο για την περιοχή μας τόσο για τους μαθητές των Λυκείων, όσο και για τους Αθλητικούς Συλλόγους.  
Ολοκληρώνοντας την επιστολή μου, θα ήθελα να σας ζητήσω ενημέρωση σχετικά με το εάν έχει προβλεφθεί ο εξοπλισμός των Λυκείων - μετά την αποπεράτωση τους, με ποια χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί; 
Πέρα από τις βασικές ανάγκες σε αθλητικό, τεχνολογικό, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, πως θα γίνει η διαδικασία προμήθειας τους για την ορθή λειτουργία και των 2 Λυκείων (Γενικό και Επαγγελματικό) αλλά ειδικότερα για το Επαγγελματικό Λύκειο ώστε να στελεχωθούν οι ειδικότητες που το απαρτίζουν. 
Ειλικρινά χαρούμενος και απόλυτα ευχαριστημένος!
Με εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ 
Θεοδωρογλάκης Μιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: