Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

...της Σχολής Αγιογραφίας της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου δια το τρέχον έτος. Η Σχολή Αγιογραφίας της Ι. Μητροπόλεως, η οποία στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου της Μητροπόλεως, λειτουργεί δύο Τμήματα (προχωρημένων και αρχάριων), εις τα οποία μετέχουν περί τους 25 εκπαιδευόμενους. Όπως ανέφερε η διδάσκουσα κ. Κωνσταντίνα Στεφανάκη εις τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου κ. Αμφιλόχιο, λόγω του ιδιαίτερα ζωηρού ενδιαφέροντος, από τον προσεχή Οκτώβριο όπου και πάλι θα αρχίσει νέος κύκλος μαθημάτων, θα λειτουργήσει και νέο Τμήμα Αγιογραφίας, καθώς υπάρχει ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον από ικανό αριθμό ενδιαφερομένων οι οποίοι δεν μπορούν να ενταχθούν εις τα λειτουργούντα ήδη Τμήματα. Σημείωσε, επίσης, η κ. Στεφανάκη ότι το Τμήμα των προχωρημένων είναι έτοιμο...
να οργανώσει Έκθεση Αγιογραφίας, όπου οι μαθητευόμενοι θα παρουσιάσουν τα έργα των. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε την χαρά του δια την ανοδική και ποιοτική πορεία της Σχολής και τις πολλές του ευχαριστίες προς την διδάσκουσα και δόκιμη Αγιογράφο κ. Στεφανάκη, συνεργάτιδα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, δια την εθελοντική προσφορά της εις την διακονία αυτή. «Η Αγιογραφία δεν είναι τέχνη, αλλά προσευχή και λατρεία προς το θείο και ιερό», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος καλό καλοκαίρι και υποσχόμενος ότι εντός του Φθινοπώρου θα υπάρξει η σχετική μέριμνα δια την οργάνωση της Έκθεσης αυτής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: