Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΜΑΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ

Για να καταλάβουμε τι θα ενώσει αυτή η καλή πρόταση της Νεκταρίας Λαινάκη στο παλιό και ιστορικό κέντρο της πόλης. Μια "γέφυρα" πολιτισμού πρότεινε η αρχιτέκτονας που θα μπορούν όλοι να περπατούν δίχως μηχανάκια και παρκαρισμένα αυτοκίνητα, μια νέα πιάτσα, υπό προυποθεσεις, που θα δώσει λίγη ζωντάνια σε σημεία που κατά αρχάς δεν τα γνωρίζουμε αλλά έχουν τεράστιο πολιτιστικό ενδιαφέρον.
Αρχαιολογικό Μουσείο -Βυζαντινό Μουσείο (υπό κατασκευή) - Βρύση Μαρή και Άγιος Σπυρίδωνας. 
Φυσικά κάποιοι δεν θέλουν να περάσει απο εκεί εντελώς τίποτα... όμως καλό είναι να αναθεωρήσουν την άποψη τους μιας και πόλη δεν είναι μόνο η Ηρώων Πολυτεχνείου, ούτε η Σκαλίδη. Φυσικά να μην ξεχάσω οτι το ίδιο ισχύει και για την παράκαμψη της πόλης... κάποιοι δεν την θέλουν γιατί αυτή η καθημερινή εικόνα του μποτιλιαρίσματος και του εκνευρισμού τους ευχαριστεί.
Όμως τα χάλια μας υπάρχουν και δυστυχώς τα συντηρούμε....με εσκεμμένες καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: