Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΔΕΙΚΤΑΚΗ

Αφιέρωμα στον λογοτέχνη, συγγραφέα, Αθανάσιο Δεικτάκη έγινε χθες στο βράδυ έξω από το Γιαλί-Τσαμισί στο Λιμάνι των Χανίων.
 Η εκδήλωση που την παρακολούθησε πάρα πολύς κόσμος πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Γραμβουσίων και ήταν μια συνεργασία του συλλόγου προβολής Κισάμου, του Δήμου Χανίων και του λαογραφικού ομίλου Χανίων του Γιάννη Αγιασμενάκη.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε και παρουσίασε η Φωτεινή Σεγρεδάκη. Την μουσική της εκδήλωσης κάλυψε το συγκρότημα του Γιάννη Μενεγάκη και χόρεψαν τα συγκροτήματα του Λαογραφικού ομίλου Χανίων και η Κισαμίτικη σχολή χορού της Άλκηστης Ξηρουχάκη. 
Ριζίτικα τραγούδια απέδωσε ο σύλλογος Ριζιτών "Η Κίσαμος".

Επόμενη διοργάνωση απο τον σύλλογο προβολής Κισάμου "Η Γραμβούσα" στις 12 Αυγούστου με το αφιέρωμα στον παλιό Δήμαρχο Καστελίου Κισάμου Χαρίλαο Λυγιδάκη.
Φώτο Γιώργος Γεωργιλάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια: