Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Ίσως είμαι για πρώτη φορά θετικός σε κάτι "κακό"  που πάει να γίνει στην Κίσαμο! Και για να μην παρεξηγηθώ λέω ΝΑΙ στις δεξαμενές καυσίμων στον κόλπο της Κισάμου, και πάω αντίθετα με όλους αυτούς που κάθονται και κουβεντιάζουν περί οικολογικής καταστροφής και τουριστικής υποβάθμισης της περιοχής. 
Φυσικά εκφράζω μια άποψη και σαν δημότης της ποιο υποανάπτυκτης περιοχής της Κρήτης, λέω το ΝΑΙ, αρκεί να μας κάνουν πρώτα όλα αυτά που απαιτούνται ώστε να δεχτούμε τις "στημένες" μελέτες των καρεκλοκένταυρων....και δεν είναι λίγα αυτά που πρέπει να γίνουν για να πληρούμε τους όρους...λιμάνι...εθνικό δίκτυο.... παράκαμψη πόλεως....χωροθέτηση και ΓΠΣ στο τάκα -τάκα. Μετά κουβεντιάζουμε και για τις δεξαμενές....πρώτα όμως τα έργα. 
Δυστυχώς αυτό μας τρώει.....καθόμαστε και φωνάζουμε για περιοχές Natura και μόνο Natura δεν ξέρουμε τι είναι, λέμε για τουριστικό λιμάνι και βλέπουμε καθημερινά, χρόνια τώρα, ποιανού είναι το λιμάνι, λέμε για εθνικό δίκτυο και όλοι οι υπόλογοι το τελειώνουν στο Κολυμβάρι. Ας τους πούμε λοιπόν και ένα ΝΑΙ αρκεί να μας κάνουν πρώτα όλα όσα μας έχουν υποσχεθεί τόσα χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: