Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΜΑΣΤΙΓΑ Η ΕΠΑΙΤΕΙΑ

 Μπορεί η οικονομική κρίση της Χώρας μας, να αφαίρεσε από κάθε νοικοκυριό χρήματα από τον οικογενειακό του προϋπολογισμό, μπορεί κάποιοι πολίτες να πέρασαν το κατώφλι της ανεργίας, αλλά το τσουνάμι των επαιτών, που καθημερινά συναντά ο καθένα από μας, παντού (στον δρόμο, στην στάση, έξω από τα Σούπερ Μάρκετ, στις Τράπεζες, σε καφέ, κλπ.π) είναι εικόνα που δεν τιμά κανένα. Κυριολεκτικά, πλημμύρισε το νησί μας, από άτομα κάθε ηλικίας, φύλου και εθνικότητας, μας κάνει να αποσύρομαι τα αισθήματα φιλευσπλαχνία μας, και να νοιώθουμε θυμό, για την εμμονή και επιμονή των επαιτών, αλλά και από την ανέλεγκτη κατάσταση.
Γνωρίζουμε ότι τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών είναι υπαρκτά, αλλά δεν γίνεται σε κάθε βήμα μας, να βλέπουμε και ένα χέρι ανοιχτό, και να μας αιτεί και να μας απαιτεί να  τον συνδράμομε, προβάλλοντας μας κυρίως ''ανίατη αρρώστια'' είτε προσωπική, είτε οικείου προσώπου τους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει, και από τους τοπικούς άρχοντες, (Δημάρχους) αλλά και Πολιτεία (αστυνομία).
  Οι υπηρεσίες οφείλουν να πάρουν μέτρα γι αυτήν την κατάσταση και εάν υπάρχει πραγματική ανάγκη, να φροντίσουν τα άτομα αυτά σύμφωνα με τις δομές της κοινωνικής φροντίδας και μέριμνας,
  Επειδή το γεγονός αυτό, εκτός από την όχληση, επηρεάζει και την διαμόρφωση εικόνας στους επισκέπτες του νησιού μας, ιδιαίτερα στην σαιζόν που διανύουμε, καταγγέλλουμε δημόσια την κατάσταση αυτή και είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα από τους Δήμους σε συνεργασία με τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές'.
Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: