Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ

Πανηγύρια στα ντόπια κανάλια ότι από του χρόνου θα ξέρουμε πόσο πετρέλαιο κρύβει ο θαλάσσιος χώρος νότια της Κρήτης........όμως όπως διαβάζω στα επίσημα σάιτ  αυτά που είπε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης δεν είναι για πανηγύρια αλλά για κλάματα! 
"Τις επόμενες ημέρες δημοσιοποιείται η πρώτη διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διεξαγωγή σεισμικών θαλάσσιων ερευνών στο Ιόνιο και το θαλάσσιο χώρο της Νότιας Κρήτης, και ότι τα αποτελέσματα των σεισμικών αυτών ελέγχων θα αξιολογηθούν από τον επενδυτή που θέλει να έρθει να βάλει τα λεφτά του για γεώτρηση.
Όπως επίσης τα στοιχεία από τους ελέγχους δεν θα δοθούν μόνο στο ελληνικό κράτος αλλά θα πουληθούν και ως πακέτα πληροφοριών στις πετρελαϊκές εταιρείες. «Με τον τρόπο αυτό η δαπάνη για τις σεισμικές έρευνες επιμερίζεται σε περισσότερους πελάτες» πρόσθεσε και εξήγησε ότι δεν κάνουμε μόνοι μας την έρευνα και την εξόρυξη διότι αποτελεί πάγια διεθνή πρακτική, τα κράτη να μην αναλαμβάνουν το επιχειρηματικό ρίσκο και τον κίνδυνο αποτυχίας τέτοιων προσπαθειών.
«Μας λέτε δηλαδή ότι το μοναδικό μας έσοδο θα είναι η φορολογία στους επιχειρηματίες, από τους οποίους εμείς θα αγοράζουμε τα δικά μας ενεργειακά αποθέματα;», ερώτηση που έκανε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα χωρίς βέβαια να πάρει απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: