Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

"ΛΑΔΙΕΣ" MADE IN GREECE

Έρευνα για ελληνοποίηση ελαιολάδων που πωλούνται ως κρητικό «εξαιρετικό παρθένο» και κρητικό «παρθένο ελαιόλαδο» σε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, πραγματοποιεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ίδιες ποσότητες, που ανέρχονται σε εκατοντάδες τόνους,  να διακινούνται με πλασματικές τιμές ή και εντελώς εικονικά, ώστε κάποιοι επιτήδειοι να εισπράττουν παράνομα την επιστροφή ΦΠΑ.
Όλα άρχισαν όταν διαπιστώθηκε ότι στο συσκευασμένο ελαιόλαδο «Κρητών Γεύσεις» και «Ελαιόλαδο ΕΛΟΜΑΣ» δεν αναγράφονταν πού έγινε η τυποποίηση, ούτε και ο αλφαριθμητικός αριθμός αναγνώρισης (EL).
Επίσης διαπιστώθηκε ότι στην εταιρεία KRETA FOOD ΕΠΕ, που δραστηριοποιείται στην τυποποίηση ελαιολάδων, με την ονομασία «Αρχαϊκά» και τον χαρακτηρισμό «Εxtra Παρθένο ελαιόλαδο ελληνικής προέλευσης», γίνονταν αγορές ιδιαίτερα μεγάλων ποσοτήτων ελαιολάδου, δυσανάλογων, σύμφωνα με την Περιφέρεια, για τη δυναμικότητα της περιοχής.
Για να δείτε ποιο είναι το ελαιουργείο και που πραγματοποιούνται οι έρευνες πατήστε εδώ!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΔΙΕΣ
ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 2500000 ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ
ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΜΕ 10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΥΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΜΟΝΟ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΟΛΙΩΝ
ΕΧΕΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 80 ΜΕ 100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΛΑΔΙ
ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΥ 600 ΤΟΝΟΥΣ Η ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΕΛΑΙΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΙΝΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ
ΑΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΛΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΑΝ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΟΠΟΣ ΛΕΝΕ ΟΙΝΕ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΤΕ ΣΤΩΧΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΙΧΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΩΝ
ΕΙΝΑΙ 30 ΜΕ 40 ΤΟΝΙ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΗΣ 8 ΩΡΕΣ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ
120000 ΜΕ 90000 ΤΟΝΟΥΣ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ 84 ΤΟΝΩΝ
ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ ΣΕ 90 ΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
756000 ΤΟΝΟΥΣ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟ ΛΑΔΙ ΠΕΡΙΠΟΥ Υ 1500000 ΚΙΛΑ
Η ΔΕ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2 ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΥΣΙΚΟ