Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ

Διαβάζω σήμερα στον χανιώτικο τύπο ότι οι θάλασσες στην Κίσαμο είναι καθαρές....και κάθε βδομάδα ο δήμος, κάνει δειγματοληψίες σε πολλά σημεία του κόλπου αλλά και στις πολυκοσμικές παραλίες των Φαλασάρνων και του Λαφονησιού. Κανείς δεν έχει αμφιβολία ότι τα νερά μας είναι καθαρά, ιδιαίτερα έξω από τον κόλπο είναι πεντακάθαρα, αρκεί βέβαια να μην κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας...συστηματικά, και ανούσια.
Και επειδή δεν είναι μόνη παράμετρος τα καθαρά νερά, ας πάτε και μια βόλτα στα Βιγλιά, αλλά και σ΄άλλα σημεία από αυτά που θεωρούνται κόλπος της Κισάμου και ας δείτε, τι σσκουπίδια έχουν οι παραλίες.
Τα νερά είναι καθαρά αλλά οι παραλίες βρόμικες.....τι συμβαίνει;
Σίγουρα είναι στο χέρι μας να κάνουμε τις παραλίες μας πεντακάθαρες, αλλά αυτό δεν λύνεται με ανακοινώσεις και υποτιθέμενες μετρήσεις! Θέλει δουλειά....ίσως και εθελοντική!!!

2 σχόλια:

Giannis είπε...

Υπαρχει ακόμα σκουπιδι στα Βιγγλια συμφωνω ... αλλα να φανταστεις οτι πριν απο ενα μηνα περιπου εγιναν 2 εθελοντικες καθαριοτητες απο τον "Πολιτιστικο Συλλογο Γραμβουσας" ΓΡΑΜΠΟΥΣΙΑΚΟ ... με απολογισμο 200 περιπου σκουπιδοσακουλες γιγας !!! καλος ο εθελοντισμος αλλα ας στειλει κ ο Δημος κανενα συνεργειο ...

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

συμωνώ οτι είναι πολύ καλύτερα απο πέρυσι αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά ...είναι και μια καλέ ευκαιρία να δούμε πως βρίσκονται τα σκουπίδια εκεί.....κάτι μου λέει οτι τα φρεσκοπετάνε στην θάλασσα. Η περιοχή είναι φοβερή ..τώρα το επόμενο βήμα πρέπει να τοποθετηθούν μικροί σκουπιδοτενεκεδες....ιδιαίτερα εκεί που κάνουν μπάνιο.