Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΣΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ........

Του Γιάννης Λυβιάκης
Ανάσα στην οικονομία της Κρήτης αποτελεί και φέτος ο τουρισμός όπως διαπιστώνεται από νέα έρευνα με τη συνεργασία του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Πανεπιστημίου του νησιού. Μάλιστα, οι αφίξεις τουριστών παρουσιάζουν αύξηση μέχρι τώρα, στο αεροδρόμιο Χανίων της τάξεως του 5,97% και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου σε ποσοστό 15,2%.
-ΑΦΙΞΕΙΣ ΧΑΝΙΑ:
Οι αφίξεις αλλοδαπών επισκεπτών για το πρώτο εξάμηνο του 2011 στο αεροδρόμιο Χανίων έχουν φτάσει τις 225.792, σημειώνοντας μια αύξηση σε σχέση με τo αντίστοιχο εξάμηνο του 2010 (213.076 αφίξεις) της τάξης του 5,97%. Βλέποντας τα ποσοστά αφίξεων των αλλοδαπών επισκεπτών για την περίοδο αυτή, διαπιστώνουμε ότι το 74,44% προέρχεται από τις Σκανδιναβικές Χώρες, όπως είναι η Νορβηγία (22,99%), Σουηδία (19,78%), Δανία (16,64%), Φινλανδία (15,03%) και ακολουθούν αλλοδαποί επισκέπτες από την Αγγλία (6,51%), Γερμανία (4,50%) και Πολωνία (3,03%).
Κάνοντας μια σύγκριση μεταξύ του πρώτου εξαμήνου του 2011 με το αντίστοιχο του 2010, όσον αφορά τους αλλοδαπούς επισκέπτες από τις Σκανδιναβικές Χώρες που επισκέπτονται το νομό Χανίων, παρατηρούμε ότι οι Νορβηγοί και Σουηδοί παραμένουν περίπου στα ίδια επίπεδα, οι Δανοί σημειώνουν άνοδο κατά 7,3%, μετά από συνεχή πτώση που εμφάνιζαν από το 2007, ενώ εντυπωσιακή είναι η αύξηση των Φινλανδών κατά 30%, πλησιάζοντας τους Δανούς στην τρίτη θέση. Προβληματισμό όμως δημιουργεί η πτώση των αφίξεων των Πολωνών τουριστών σε σχέση με την περυσινή περίοδο, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης από κάθε άλλη εθνικότητα, αγγίζοντας το 26%, ενώ οι φετινές αφίξεις τους είναι οι χαμηλότερες της τελευταίας πενταετίας. Αντίθετα, ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα από τους Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι σχεδόν διπλασίασαν τις αφίξεις τους (84%) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Φυσικά και από την δυτική μεριά (Κισαμος) είναι πύλη εισόδου το λιμάνι της πόλης.......καλό είναι να πάρουν και από εκεί τα στοιχεία, που σίγουρα και εδώ είναι πολύ ανεβασμένα.. Φυσικά θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι κάνει και η νέα γραμμή Καλαμάτα -Καστέλλι.Έχει κίνηση ή κάποιοι την σαμποτάρουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: