Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

TI EIΔΕ Ο ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

...... της Γραμβούσας;
Μια πόρτα κλεμμένη και στη θέση της ένα πλέγμα.
Ευχαριστούμε πολύ.
Διεύρυνση του χώρου στάθμευσης στη θέση Τεπέ, κατά 68% του υπάρχοντος, παρανόμως.
Ευχαριστούμε πολύ.
Διάνοιξη δρόμου, παράλληλου με το μονοπάτι προς Άκρα Βούξα, 200 μέτρων,παρανόμως.
Ευχαριστούμε πολύ.
Εγκατάσταση μελισσών,παρά την απαγόρευση,σε επαφή με το μονοπάτι,κατ' επανάληψη.
Ευχαριστούμε πολύ, αλλά αν κάποιος είναι αλλεργικός;
Κτίσθηκε περικαλλής ναός σε αρχαιολογική ζώνη. Χωρίς άδεια. Με άδεια(;) από την "παρακρατική" ναοδομία. Και σε δασική έκταση. Από μη Κισαμίτη. Εις επίγνωση πόσων (;).
Το μόνο που δεν έγινε στον ενάμιση χρόνο απουσίας από την περιοχή είναι δρόμος προς τον Μπάλο....
Με αυτή την λογική η κάρτα δεν είναι κίτρινη.
- Το παραπάνω μου το έστειλε φίλος του μπλοκ ..από το ύφος του κειμένου, καταλαβαίνω ποιος είναι και ο συντάκτης του, βέβαια η απορία μου είναι ...σαν υπεύθυνος τι ενέργειες έχει κάνει για τα όλα αυτά που είδε;
Όσο για τον Ναό στον Άι Σώζω μάλλον έχει άδεια από την Βυζαντινούς, μιας και δεν του δόθηκε για αναστήλωση της παλιάς εκκλησίας ....για τις μέλισσες έχει απόλυτο δίκιο, πρέπει να απομακρυνθούν.
Πάντως το ευχάριστο είναι οτι... επιτέλους έχουμε και Γιαπωνέζους ..τουρίστες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: