Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΜΗΝ ΧΑΝΕΣΤΕ.........

Ένα συμβάν εξαφάνισης οδοιπόρου ανά 3 ημέρες  αντιμετωπίζουν οι τοπικές Αρχές το τελευταίο δίμηνο στα Χανιά! Παρά τις κατά καιρούς εκκλήσεις μέσα σε διάστημα 34 ημερών είχαμε 11 περιστατικά αναζήτησης περιπατητών, κυρίως, γεγονός που φαίνεται να αποτελεί πανελλήνια αρνητική πρωτοτυπία, ενώ ανάλογα είναι και τα συμβάντα που προέκυψαν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Την ίδια στιγμή το κόστος των επιχειρήσεων αναζήτησής τους έχει εκτιναχθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή σκέψη για πολλές περιπτώσεις στις οποίες υπάρχουν ευθύνες να καταλογίζονται και τα ανάλογα οικονομικά βάρη. Πέρα από την ανθρώπινη ζωή που είναι και το σημαντικότερο και σπουδαιότερο γεννάται και ένα θέμα για το κόστος των επιχειρήσεων αναζήτησης.
Ενδεικτικά:
- 42.000 ευρώ το ημερήσιο κόστος για στρατιωτικό ελικόπτερο.
- 1000 ευρώ την ημέρα μόνο για βενζίνη σε απλή επιχείρηση.
Για μια απλή επιχείρηση θα απαιτηθούν από την Αστυνομία 6 - 12 άτομα, την Πυροσβεστική 6 - 10 άτομα, πιθανόν από το Λιμενικό, τους Δήμους, την Πολιτική Προστασία. Για κάθε έναν υπάλληλο κινητοποιούνται τρεις εθελοντές κατά μέσο όρο.
Με απλά λόγια κύριοι και κυρίες μην χάνεστε....γιατί θα σας έλθει η λυπητερή στην καλύτερη περίπτωση....όσο γι' αυτούς που χάνονται ..χωρίς να το θέλουν... έ πάρτε και ένα βοηθό-οδηγό τόσοι άνεργοι νέοι κάθονται στα χωριά μας..λιγότερο θα σας κοστίσει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: