Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΣΔΙΤ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ!

Έχω φάει τον κόσμο να βρω με ποιο ΣΔΙΤ και ποιο φορέα υλοποίησης θα γίνει το νέο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας ...που τόσο πολυδιαφημίζεται τελαυταία. Έψαξα λοιπόν στην επίσημη σελίδα της ΣΔΙΤ και διαπίστωσα οτι το μόνο έργο που αναφέρεται για την Κρήτη τo 2011 με ΣΔΙΤ είναι το παρακάτω:
25.07.2011
Την Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011, προσκλήθηκαν οι υποψήφιοι να παραλάβουν τα τεύχη της Β' Φάσης του διαγωνισμού για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για το Έργο «Υλοποίηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πατρών και του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου Κρήτης με ΣΔΙΤ» με αναθέτουσα αρχή τη ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική ΑΕ.
Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση των νέων Δικαστικών Μεγάρων Πατρών και Ηρακλείου για περίοδο 27 ετών. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 137 εκ. ευρώ.
Το έργο υλοποιείται με τη στενή συνεργασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική, της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης του έργου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη χρηματοδότησή του.
Ούτε ένα άλλο .....Eκτός αν εννοούν αυτό....που είναι ΣΔΙΤ εποχής Καραμανλή !

Δεν υπάρχουν σχόλια: