Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

AΠΟ ΤΟΝ ΧΟΧΛΙΟ ΣΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ

«Από τον Χοχλιό στο Σαλιγκάρι: Σαλιγκαροτροφία και Σαλιγκαρογευσία» είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στον Παραδοσιακό Ξενώνα της «Δίκτυννα» στο Κολυμπάρι αύριο, Τετάρτη, 27 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ.
Την εσπερίδα διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά και η Δημοτική Α.Ε. «Δίκτυννα» σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Drexel Abroad in Crete» του Πανεπιστημίου Drexel στη Φιλαδέλφια των ΗΠΑ.  Στην ειδική εσπερίδα, η εταιρεία «Φερέοικος» βραβευμένη με το «Χρυσό Σαλιγκάρι», ως η καλύτερη εταιρεία στον κόσμο από το Διεθνές Ινστιτούτο Σαλιγκαροτροφίας, με τις συνιδρύτριες κυρίες Μαρία και Παναγιώτα Βλάχου θα εξηγήσουν:
- Τη σημασία της καλλιέργειας των σαλιγκαριών για την αγροτική οικονομία.
- τις ευκαιρίες επιχειρηματικότητας που προσφέρει.
- τη σημασία της επώνυμης τυποποίησης για την προώθησή τους.
- τις γαστρονομικές πρατάσεις χρήσης τους στην παραδοσιακή κρητική διατροφή και στον ξενοδοχειακό τομέα.
- τις δυνατότητες αξιοποίησης των υποπροϊόντων στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου.
Η εσπερίδα θα κλείσει με σαλιγκαρογευσία και παραδοσιακά κρητικά κεράσματα καθώς και παραδοσιακή κισαμίτικη μουσική. Επίσης, θα παρουσιαστεί η ειδική έκδοση για τη σαλιγκαροτροφία που εκδόθηκε στα ελληνικά με επιμέλεια της «Fereikos - Helix».

Δεν υπάρχουν σχόλια: