Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ

Δυσάρεστη έκπληξη για το κυβερνών κόμμα έκρυβε η μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση Τριμελούς Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εισαγγελέων, που θα εξέταζε τις κατηγορίες εις βάρος των πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη, για το σκάνδαλο της Siemens. Η πρόταση -την οποία είχαν υποβάλλει 108 βουλευτές της συμπολίτευσης- απορρίφθηκε, καθώς δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία των 151 θετικών ψήφων.
Από την ψηφοφορία απείχαν η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ, ενώ "λευκό" δήλωσαν ότι ψηφίζουν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές.
Για την περίπτωση του Γ. Αλογοσκούφη ψήφισαν υπέρ της πρότασης 141 βουλευτές, κατά επτά, "παρών" δήλωσαν έξι και 13 ψήφισαν "λευκό". Βρέθηκαν 11 άκυρα ψηφοδέλτια.
Για τον Γ. Μαρκογιαννάκη, "ναι" ψήφισαν 136 βουλευτές, "όχι" οκτώ, "παρών" 10 βουλευτές, "λευκό" ακόμη 13 και 11 έριξαν στην κάλπη άκυρο ψηφοδέλτιο.
Η πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες και των κ.κ. Αλογοσκούφη και Μαρκογιαννάκη, θα τελεί σε εκκρεμότητα για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.
Κύκλοι της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τις επιπτώσεις της ψηφοφορίας, λέγοντας ότι στις ψηφοφορίες επί των προσώπων οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση και δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Υποστήριξαν ότι η Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος κατέβαλε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής για τη διαλεύκανση του σκανδάλου. Παράλληλα, επιτέθηκαν στη Νέα Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι "απείχε επιδεικνύοντας στάση ανευθυνότητας".
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: