Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ μνημεία

Είχα γράψει και παλαιότερα για το έκτρωμα που συναντά ο κάθε επισκέπτης ντόπιος ή ξένος στα Σημαντηριανά του Δήμου μας, αλλά μάλλον κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για το τι "στήνουν", ώστε να δώσουν έμφαση σε ένα χωριό που πλέον δεν έχει ούτε ένα κάτοικο αλλά αποτελεί με το νέο του μνημείο το σήμα κατατεθέν της "καρποφορίας του".
Όχι δεν ειναι η πάνω φωτο, που ειναι απο τις Καλάθενες, και δείχνει τον σεβασμό μας και την θύμηση μας στους Ήρωες πεσόντες κατοίκους της περιοχής, μνημεία που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε χωριό.... αλλά αυτό το έκτρωμα που βλέπετε την κάτω φωτογραφία. 
Δεν ξέρω με τι ήθελαν να μοιάσει αλλά ξέρω με τι μοιάζει .... οπότε καλό ειναι αυτοί που ανέλαβαν να το στήσουν ..να το διορθώσουν ή να το ξεστήσουν.... Φυσικά καλό ειναι και ο δήμος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πολιτισμού να ασχοληθεί επί του θέματος.... και μην αφήνει τέτοια μνημεία που σαφώς ειναι και χωρίς άδεια να στήνονται απο αλλοδαπούς ή ντόπιους. Δεν μας τιμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: