Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ... ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ...

Σε ένα έγγραφο που μου έστειλε ο φίλος Γιάννης Βιολάκης φαίνεται οτι μάλλον δεν πάμε καλά ούτε στο υδατοδρόμιο που τόσα όνειρα κάναμε οτι θα έχουμε σύντομα στην Κισαμο και στο λιμάνι μας. Μάλλον υπάρχει πρόβλημα ειδικά με την χωροθέτηση του υδατοδρομίου Κισάμου αφού τόσα χρόνια δεν έχει επικαιροποιηθεί η χωροταξική οργάνωση (master plan Ρογκαν), ούτε υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην συνολική έκταση της χερσαίας ζώνης του λιμένα.
Έτσι μάλλον μείναμε απ' έξω -ας ελπίσουμε προς το παρόν- μιας και στο έγγραφο φαίνεται που θα γίνουν τα επόμενα 32 υδατοδρόμια....
"Σας ενημερώνουμε ότι από τη δημοσίευση του ν. 4663/2020 (Α΄30) έως και σήμερα έχουν εκδοθεί τρεις (3) άδειες ίδρυσης υδατοδρομίων στις κάτωθι περιοχές: ΒΟΛΟΣ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΙΟΣ, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης στην ελληνική επικράτεια είκοσι εννέα (29)
υδατοδρόμια στις κάτωθι περιοχές*: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΣΚΥΡΟΣ, ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, ΠΑΤΜΟΣ, ΤΗΝΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΣΗΤΕΙΑ, ΧΙΟΣ, ΛΑΥΡΙΟ, ΣΙΦΝΟΣ, ΠΥΛΟΣ, ΚΑΒΑΛΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, ΟΘΩΝΟΙ, ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ, ΜΑΘΡΑΚΙ, ΚΥΛΛΗΝΗ, ΑΙΔΗΨΟΣ, ΑΛΙΒΕΡΙ, ΚΑΡΥΣΤΟΣ, ΚΥΜΗ, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΨΑΡΑ, ΑΛΙΜΟΣ, ΟΙΝΟΥΣΕΣ.
Η υπηρεσία μας δε δύναται να εκτιμήσει τον αριθμό των υδατοδρομίων για τα οποία θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης άδειας λειτουργίας και έναρξης πτητικού έργου μέχρι το
προσεχές καλοκαίρι.
28-3-2022
Η διευθύντρια Π.Μ. Τ....

Απλά πράγματα που πρέπει να λέγονται ώστε να μην τρέφουμε ελπίδες οτι το καλοκαίρι θα δούμε αεροπλάνα να προσγειώνονται στο λιμάνι μας.... η πορεία απο την εξαγγελλία ως την πραγματοποίηση ειναι μεγάλος δρόμος αφού τόσα χρόνια είχαμε αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους......  και φυσικά θα το ξαναπώ οτι αν υπήρχε άλλη επιλογή λιμανιού στον νομό εκεί θα πήγαινε το υδατοδρόμιο, μιας και φαίνεται οτι ο μόνος νομός που δεν θα έχει υδατοδρόμιο θα ειναι ο Χανίων στην Κρήτη. Βέβαια δεν πρέπει να κρύβουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προέδρου του ΛΤΝ Χανίων κ. Βιριράκη για να μας βγάλει απο την στασιμότητα που όμως παλεύει ολομόναχος. Τόσα χρόνια οι προηγούμενοι μόνο λίγο τσιμέντο έριχναν στο Καβονησι, έτσι έφευγαν τα λεφτά και το ονομάζανε αυτοί έργο και εμείς ανάπτυξη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: