Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

XM....ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΥΤΟ

1996-2021 ..πριν 25 χρόνια ο αείμνηστος Λυκούργος Καμηλάκης έγραψε στα Χρονικά Κισάμου και Σελίνου σε μια μικρή στήλη για τα προβλήματα της πόλης του Καστελλιού...προβλήματα διαχρονικά και άλυτα όπως φαίνεται. Τότε βέβαια που ακόμα το ιστορικό κέντρο της πόλης είχε ζωή, είχε κίνηση, είχαν όμως και κίνητρο ..σήμερα προσπαθούμε απεγνωσμένα να σώσουμε οτι απόμεινε, ότι φυσικά ο χρόνος δεν θρούλησε, με υποσχέσεις με κόντρα υποσχέσεις, αλλά το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι γνωστό. Είναι γνωστό σε όλους μας, μια απο τα ίδια όση αισιοδοξία κι αν έχεις σε ανθρώπους και καταστάσεις που θέλουν να δουν το καλύτερο για την πόλη τους.
- Αυτός ο δρόμος η Καμπούρη ...ποιος άραγε προσπάθησε να του κάνει κάτι τα τελευταία 25 χρόνια, ποιος ενδιαφέρθηκε αν έφυγαν τα πλακάκια, αν έχει λακκούβες, αν περπατιέται τουλάχιστον, αν είναι επικίνδυνος, αφού αποτελεί και δρόμος προς την εκκλησία μας και είναι και κομμάτι του ιστορικού κέντρου της πόλης; Κανείς... 25 χρόνια αδιαφορίας ίσως και παραπάνω... και κάθε χρόνος που περνά και δεν τον ακουμπάμε, μεγαλώνουν τα προβλήματα του και τα κάνουν μη αναστρέψιμα.
Αλλά εμείς εκεί..επιμένουμε με υποσχέσεις και κόντρα υποσχέσεις, με μελέτες και κόντρα μελέτες, και το αποτέλεσμα; Μηδέν.... 
Για τον περιφερειακό που αναφέρει και έχει γίνει με τα χρόνια ο τελευταίος του σχεδίου πόλης, τι να πούμε; Άλυτο μυστήριο και αυτό....
25 χρόνια, στο θα δούμε ..μια ολάκερη ζωή υποσχέσεων...και μετά σου λένε γιατί γίνεσαι κακός; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: