Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Μεγάλη ικανοποίηση στους δημότες αλλά και στο νομό χαρακτηρίστηκε η απόφαση του Δ.Σ της Μονομετοχικής του Δήμου μας να μην δεχτούν τις αμοιβές, που οι ίδιοι αποφάσισαν να παίρνουν, για την μικρή όπως χαρακτηρίζουν ενασχόληση τους με τα θέματα της εταιρείας. Μετά απο πολλά χρόνια, μουρμούρας των πολιτών, γίνεται πράξη το "αγωνιζόμαστε αφιλοκερδώς" και το "είμαστε εθελοντές για το καλό των περιοχών" που διαχειρίζεται η εν λόγω εταιρεία. Ευχή όλων αυτό το παράδειγμα να το ακολουθήσουν και τα επόμενα Δ.Σ της εταιρείας και να σταματήσει επιτέλους αυτό το ανούσιο τρυγητό απ' όλους.
Πολλά τα συγχαροτηλεγραφήματα στην γραμματεία του Δήμου, απ΄όλα τα μέρη της Ελλάδος, που χαρακτηρίζουν την ενέργεια αυτή σαν πρωτοπόρο, μοναδική, προς μίμηση, φανταστική, μιας και όπως είναι γνωστό οι ανά την Ελλάδα μονομετοχικές ήταν πάντα το  "ξέπλυμα" των προεκλογικών υποσχέσεων.
Ας ελπίσουμε οτι η σημερινή μέρα, που χαρακτηρίζεται σταθμός για τα δεδομένα της πόλης μας με την απόφαση αυτή, θα έχει και συνέχεια, για να ευχαριστηθεί και η Ρωμαϊκή Θεά «Venus Aprilis», που δίνει κάθε χρόνο το έναυσμα για την απελευθέρωση του πνεύματος και της υπερβολής, και ίσως τότε ξορκίσει το κακό, αλλά και τις βλαπτικές δυνάμεις.. που αιωρούνται πάνω απο την πόλη μας χρόνια τώρα.
Και του χρόνου!


Δεν υπάρχουν σχόλια: