Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Άνοιξη του 1984 η Μελίνα σαν υπουργός Πολιτισμού στην Κίσαμο, επίσημη προσκεκλημένη και τιμώμενη για την προσφορά στον πολιτισμό στις εκδηλώσεις του Μακαριστού Ειρηναίου για την μετονομασία του Ακρωτηρίου Σπάθα σε Ακρωτήρι της Ειρήνης. 

Συμπληρώνω την ιστορία της κάτω φωτογραφίας, μετά απο πληροφορίες του Αντώνη Σχετάκη, η Μελίνα παραλαμβάνει το βραβείο "Λευκό Περιστέρι" μια ιδέα που ξεκίνησε από τον δημοσιογράφος Δημήτρη Κακαβελάκη δίχως να έχει βέβαια την ανάλογη συνέχεια. Μάλιστα προ της βράβευσης υπήρχε και σχετική ομιλία απο Αντώνη Σχετάκη που θα την αναρτήσουμε τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: