Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 50ΕΤΙΑΣ

Το ερώτημα που έχει τεθεί στο τραπέζι είναι αν θέλουμε ένα μικρό σχολικό συγκρότημα για τα Λύκεια μας γρήγορα ή δυο καθωσπρέπει σχολεία που θα έχουν και τις απαιτούμενες προδιαγραφές 50ετίας και θα μας πάρει πάνω κάτω, περισσότερο απο 10-12 χρόνια. 
Δεν θέλω να πω ποιοι θέλουν το ένα και ποιοι το άλλο, αλλά είναι σίγουρο οτι οι αν το κράτος δεν ξέρει τις ανάγκες μας, αν το κράτος δεν ξέρει τι χρειάζεται η περιοχή μας, τότε οι μόνοι που το ξέρουν είναι οι δυο διευθυντές των σχολείων. Ούτε το δημοτικό συμβούλιο είναι ικανό να γνωρίζει τις ανάγκες, ούτε φυσικά ο υπουργός, που μπορεί να ξέρει, αλλά θέλει να τελειώνει με ένα έργο που σίγουρα αν δεν γίνει στην ώρα του θα έχει επιπτώσεις στην πολιτική του καριέρα, αν την συνεχίσει.
Εγώ πιστεύω οτι οι διευθυντές των σχολείων, οι σύλλογοι γονέων, έχουν άποψη και γνώμη επί του θέματος,.....είναι καιρός λοιπόν η δημοτική αρχή να κάνει το παραπάνω βήμα και να ζητήσει την γνώμη των, που αν εισακουστεί θα επιμεριστεί και η ευθύνη, που τώρα είναι μονόπλευρη και κάνει κάποιους να ιδρώνουν και μόνο με την σκέψη να μην έχουμε Λύκεια τα επόμενα 20 χρόνια. Το θέμα δεν είναι να ξεπερδεύουμε αλλά πόσο το δυνατόν καλύτερα λειτουργικότερα σχολεία θα έχουμε και με προδιαγραφές 50ετίας...
Έτσι λέμε όχι στα έτοιμα "καλούπια" που θέλουν να μας πασάρουν οι πολιτικοί. Καλύτερα να αργήσουμε που έτσι και αλλιώς θα αργούσαμε παρά να έχουμε ένα Λύκειο που θα μπορούσαμε να το φτιάχναμε και πριν 15 χρόνια στην παραλία αλλά το απορρίψαμε σαν μικρό και άβολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: