Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Έκτακτο συμβούλιο είχε ο Νέος Εμπορικός σύλλογος Κισάμου μετά απο αίτηση μέλους του για το γίνεται με το ανοικτό mall, ένα έργο που τόσο διαφημίστηκε τα προηγούμενα χρόνια αλλά βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και με περισσότερες πιθανότητες να μην γίνει αν ο δήμος ο μόνος αρμόδιος δεν υπογράψει προγραμματική σύμβαση με κάποιο φορέα υλοποίησης .. που στα Χανιά δεν υπάρχουν και πολλοί ... Δήμος Χανίων και ΟΑΚ.
Αν και δεν έγιναν γνωστές οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο συμβούλιο, τριμελής επιτροπή με το πρόεδρο κ. Πατεράκη Βαγγέλη θα επισκεφτεί τον Δήμαρχο κ. Μυλωνάκη σήμερα για του θέσει τον προβληματισμό του μιας και τα περιθώρια για το έργο στενεύουν.
(Να θυμίσω οτι τα είχαν ξανακουβεντιάσει και τον Οκτώβρη του 2019 δίχως να ανακοινωθεί κάτι..)

Κάτι λένε οτι πρέπει να έχει υπογραφεί η σύμβαση με φορέα υλοποίηση ως και τον Δεκέμβριο.  
Να θυμίσω οτι και η προηγούμενη αρχή αλλά και σαν αντιπολίτευση ο κ. Μυλωνάκης είχε δει με καλό μάτι το εγκεκριμένο έργο αυτό προυπολογισμού 1.768.220 ευρώ, που θα ήταν μια καλή προσπάθεια αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου που τόσες προσπάθειες έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια δίχως να καταφέρουμε να κουνήσουμε .... ούτε πέτρα.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά κρεμόμαστε για την υλοποίηση ενός έργου απο τις προθέσεις των άλλων, μιας και μας λείπει όσο ποτέ μια τεχνική υπηρεσία που θα μπορούσε να κάνει όλα αυτά που εμείς χρειαζόμαστε εναγωνίως. 
Είμαστε μια πόλη ένα δήμος που πανηγυρίζουμε όταν μας πετούν ένα ξεροκόμματο, για να κρύψουμε την πείνα μας, αλλά όταν φτάνουμε να το γευτούμε διαπιστώνουμε οτι δεν έχουμε ...δόντια.
Το έργο κινδυνεύει να χαθεί, φυσικά θα μου πείτε και τι έγινε, το πρώτο είναι ή το τελευταίο;  όμως κάποτε πρέπει να πάρουμε μπρος να κάνουμε όλα αυτά που πρέπει, εξάλλου κλείσαμε μια δημοτική χρονιά και ο απολογισμός της μάλλον δεν είναι αυτός που περιμέναμε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: